Ráncfelvarrás az MTV Híradónál

Vágólapra másolva!
Megújul a köztévés híradó látványvilága és technikai háttere, ami több tízmillió forintba kerül, de a csatorna képviselői szerint megéri a beruházás, mert nem nemcsak érdekesebbé válhat a műsor, hanem olcsóbbá is. A főszerkesztő szerint tartalmi változtatások is jót tennének a Híradónak, de erről egyelőre csak tervek vannak.
Vágólapra másolva!

Új díszletet kap az Magyar Televízió Híradó-ja február 13-tól, az eddigi piros-sárga színek helyett vasárnaptól a zöld, a kék és a fekete kombinációja uralja majd a stúdióberendezést, valamint változik a műsor technikai háttere is. A frissítés része egy újonnan vásárolt szoftver, amelynek segítségével pluszinformációkat tudnak a háttérre vetíteni, de az MTV szóvivője szerint a díszlet továbbra is valóságos marad, nem a kereskedelmi tévékből ismert virtuális elemek fogják körülvenni a műsorvezetőket.

"Kétévente illik megváltoztatni a hírműsorok arculatát. Korábban az Este újult meg, a Híradó 'ráncfelvarrása' után pedig a Kék fény következik. A Híradó külső megújítása nettó harminckilencmillió forintba került, ami azonban megtérül. Korábban a stúdiótechnika egy részének használatáért az MTV jelentős bérleti díjat fizetett, amit a fejlesztések után megtakaríthatunk" - nyilatkozta Holub Katalin, a köztévé szóvivője.

A Híradó főszerkesztője, Nika György elmondta, hogy a szerkesztésben és a műsorvezetésben nem tervez változtatásokat, az eddigi az arcok maradnak a képernyőn. Nika szerint azonban a közszolgálati híradó adásidején fontos lenne változtatni. "A mostani nettó huszonegy perces műsoridőt - amelyben aránytalanul nagy szerepet kap a politika - néhány perccel megnövelve több hely juthatna a sokakat érdeklő civil témáknak, de a bulvárt továbbra is meghagynánk a kereskedelmi tévéknek. Erről folyamatosan tárgyalunk a tévén belül, de az esetleges módosításnak nagyon sok feltétele van, elsősorban pénzügyi, mert a Híradó a reklámbevétel szempontjából legértékesebb percekben megy."