Visszatérne a Való Világ győztese

Vágólapra másolva!
Hiába voltak nagy tervei, eleinte semmi nem jött össze. Sokáig persona non grata volt az RTL Klubnál, többször betörtek hozzá, balesete volt, elátkozták, mint Bagamérit. Aztán nyár körül kezdett kimászni a hullámvölgyből, most pedig új életet kezdene. A második VV győztese, Vitkó Laci mesél a színházról, a haknikról, az éjszakázásról, a valóságshow utáni valóságról, Kótairól - és a New Yorkban átélt szeptember 11-ről.
Vágólapra másolva!

Hogy alakul színházi karriered?
- Több darabban is játszom a Ruttkai Éva színházban. Charley nénjé-ben én vagyok Charley. A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalben egy meleg fiút alakítok, a Cyrano romantikus musicalben Le Bret szerepe az enyém. Énekes-táncos darabokban szerepelek főleg. A Kaktuszvirág-ban is benne vagyok, mondtam is a bemutató előtt Konta Barbarának, aki szintén játszik benne, hogy ennyire még nő mellett az ágyban sem izgultam életemben. A Mesebeli Mátyás-ban három karakterem van, ez egy zenés mesejáték két részben, a gyerekek imádják. Három szerepemből csak egy éli túl, de nem baj. A díszbemutatón a gyerekek mellett voltak szakmabeliek is, amit különösen nem bántam. Ez kissé sznob szakma, sokan gondolhatják gúnyosan, hogy itt van ez a Való Világ-ból jött gyerek, mit akarhat. Öt darabban játszom, úgy érzem, befogadtak.

Volt némi törés a tévés szereplés után.
- A Való Világ 2 után nem igazán akartam én a tévézni, nem akartam ezen lovagolni, inkább elmentem vendéglátózni, vissza a szakamába. Csak az utóbbi időkben tértem vissza a színpadra. Magyarországon is jártam színitanodába, de mikor New Yorkban vendéglátóztam, ott is két iskolát látogattam. Ezek közül az egyik speciálisan olyan volt, amelyik szappanoperákra készíti fel az embert. Sok mindenre megtanítottak az amerikai tanodák, de leginkább arra, hogy hogyan használjam fel az összeköttetéseimet.

Elhagytad a média világát, a színházat az éttermek miatt. Most otthagyod a vendéglátózást a showbusiness miatt. Miért?
- Az álmomnak akarok élni, holott anyagilag feltétlenül visszalépés. Persze a showbusinessben van pénz, csak ki kell aknázni. Tévézés is érdekel, de szívesen rádióznék mellette. Kisebb tévécsatornákon is vállalnék munkát, szinkronizálást is, na meg bármit, ami színházhoz köthető. Azt szeretném, ha nem a Való Világ miatt, az ismert arcom miatt hívnának meg.

A VV2 után sok lehetőséget kaptál.
- Valóban sok munkát hozott a Való Világ. Több szépségversenyt vezettem, az elsőt angolul, a Miss Bikini International nevű rendezvényt, erre 38 országból jöttek lányok. Konferanszié voltam sok eseményen, rallyversenyeket is kommentáltam. Reklámszerződéseket kaptam, majd oktatófilmet csináltunk egy cégnek, angolul, magyarul.

Forrás: MTI
A második és az első széria győztesei

Mennyire tudtál profitálni az ismertségből? Meddig ment a hakni?
- Öltöztettek cégek, reklámfotók készültek, kaptam szerződéseket. Az egyik országos szolárium-lánc kért fel Anikót és engem arra, hogy mi legyünk a "cég arca". Rengeteg egységük van Pesten és vidéken, utaztattak sokat. A pécsi plázában pár óra alatt kétezer négyszáz fényképes autogramot osztottunk ki, olyan népszerűek voltunk a műsor után. Csináltunk egy négynapos miniturnét vidéken, akkor hétezer autogramos kártya került kiosztásra. A nagy pörgés körülbelül egy évig tartott. A klasszikus haknikból én két hónap után kiszálltam.

Miért?
- Nem vagyok pornósztár, nincs saját együttesem, nem tudtam tovább csinálni a haknikat. Buliztam a vendégekkel, de többször beálltam a pult mögé, onnan osztogattam a 21 forintos kisfröccsöket, haver voltam. Ekkor látták, hogy nem egy nagyképű pali "jött le" hozzájuk Pestről, örültek nekem.

Volt némi konfliktusod az RTL Klubbal, egy nyilatkozat miatt, de végül megoldódott minden. Hogy volt ez?
- Mindent megkaptam, amit a csatorna ígért. Igazából én már nem is számítottam a pénzre, az utolsó részletekre, de ők hívtak, hogy menjek be. Jó, korrekt a viszony, azóta is hívtak roadshow-ra, Reggel-be, Delelő-be.

Egykor karate-bajnok voltál. Megy a sport?
- A vádlimban volt izomszakadás, akkor abbahagytam, most megint edzek. Kóta Misi jó cimborám, együtt járunk kocogni. Meséltem neki, hogy fénykoromban egy órán belül négyszer is felfutottam a Gellérthegyre, de ő persze ezen csak nevetett. Ő profi, a sportból él, de ezt ő sem teszi meg. Fogadtunk, hogy rövidesen megismétlem, de már csak egy hónapom van a teljesítésig. Egy vacsora a tét. Nehezen fog menni, remélem, Kótai nem drága helyet néz ki! Amúgy találtam egy jó konditermet, oda járok le, hogy megtaláljam a testi és lelki harmóniámat.