Angelina Jolie küzd a szexuális kizsákmányolás ellen

Vágólapra másolva!
Angelina Jolie aláírt egy szerződést, melyben arra vállalkozik, hogy egy olyan tévés dokumentumfilmet kommentál, mely az európai szexpiacról, az emberkereskedelemről szól.
Vágólapra másolva!

A harmincperces dokumentumfilm februárban kerül bemutatásra, ebben pedig megszólalnak olyan nők, akiket szexuális tárgyként adtak-vettek, de mellettük megszólaltatnak kerítőket, futtatókat is. A műsorban még olyan férfi is beszél, aki pénzt fizetett azért, hogy szexrabszolgaságra kényszerített nővel közösülhessen - írja az itv.com. Jolie szerint, aki az UNHCR (az ENSZ menekültügyi szervezetének) utazó nagykövete, ez a műsor segít majd a bajba jutott nőkön, lányokon.

"Tragédia, hogy a XXI. században évente emberek százezreit használják ki és kezelik áruként" - közölte a 29 éves színésznő.

A dokumentumfilmet Inhuman Traffic (Embertelen kereskedelem) címmel vetíti majd az MTV Networks Europe, és egy kampány része lesz.

"Remélem, hogy az MTV Exit Campaign segít majd az asszonyoknak és lányoknak abban, hogy jobban megvédjék magukat az emberkereskedelemtől, azáltal, hogy átgondolt döntéseket hoznak saját jövőjükről. Remélem, hogy ez a kampány segít abban, hogy megértsük, hogy megvan a felelősségünk és a hatalmunk, hogy segítsünk megállítani ezt a kizsákmányolást, bárhol történjék is, bármilyen formában" - nyilatkozta a szociálisan érzékeny művésznő.