Leszbikus manökennel indul valóságshow

Vágólapra másolva!
Újabb, homoszexuálisokkal készített realityt mutat be az egyik amerikai kábelcsatorna, amely korábban nagy sikert ért el hasonló témájú - a magyar VIASAT3-on Melegítő címmel vetített - sorozatával.
Vágólapra másolva!

Saját neműkhöz vonzodó szereplők - négy meleg férfi és egy leszbikus nő - veszik körbe a Bravo televízió új realitysorozatában heteroszexuális szereplőtársukat, akiből megpróbálnak csinos, vonzó hölgyet faragni.

A január 11-én debütáló sorozat állandó, leszbikus, illetve meleg résztvevőinek az a feladata, hogy a műsorba jelentkező és addig a párválasztásban sikertelen nőket újjávarázsolják. Az átalakításra vállalkozó szereplőket tanácsokkal látják el, hogyan változtassanak öltözködésükön, viselkedésükön, illetve milyen irányba fejlesszék ízlésüket. A Queer Eye for the Straight Girl-ben (Kb.: Hetero lány leszbikus szemmel) a pajtásoknak nevezett tanácsadó csapat vezetésére a filmes producerként és színősznőként is ismert Honey Labrador manökent kérték fel.

A több más, homoszexuálisokkal készített műsort is sugárzó Bravo új produkciója a csatorna egy korábbi realityjének mintáját követi, amelyet Magyarországon a VIASAT3 vetített Melegítő címmel. Az Amerikában Queer Eye for the Straight Guy néven futó sorozatban meleg férfiak formálják át heteroszexuális férfitársaik külsejét, lakását, stílusát, hogy könnyebben találjanak maguknak barátnőt.

A széria indulása után egy évvel, 2004-ben Emmy-díjat kapott, mint az év legjobb reality programja, és kezdetben a nézettsége is jól alakult. A tavalyi év végére ugyan hanyatlott a műsor iránti érdeklődés, de az NBC-s alapítású Bravo szerint a visszaesés nem drámai, a folyamat újabb sorozat indulásakor megfordulhat. Az adó vezetése szerint ezért érdemes további formátumokkal kísérletezni, aminek része az átalakítóshow leszbikus verziójának műsorra tűzése is.