Tévéshow a szökőár túlélőiért

Vágólapra másolva!
Nagy szabású segélyműsort szervez az egyik legnagyobb amerikai tévétársaság a délkelet-ázsiai cunami okozta veszteségek enyhítésére.
Vágólapra másolva!

Alkalmi tévéműsorral támogatja az Indiai óceán mentén pusztító szökőár életben maradt áldozatainak megsegítését az egyesült államokbeli NBC. A társaság január 15-ére, az esti főműsoridőbe tervezi a produkciót, amelyben a "zenéé és a hírességeké" lesz a főszerep.

A médiacég a műsor részleteiről egyelőre nyilatkozott, de azt közölték, hogy a világsztárokkal készítendő programot az NBC-hez tartozó összes nagyobb csatorna is közvetíti, így a Bravo, a Trio, a Sci-Fi, az MSNBC és a CNBC.

Az Egyesült Államok keleti partján élőben, a nyugati területeken felvételről sugározzák a nagy szabásúnak ígért show-t, valamint az eddigi tárgyalások alapján valószínű, hogy a Clear Channel nevű társaság rádióállomásai ugyancsak országszerte átveszik a programot.

A műsor alatt telefonon keresztül a nézők és a hallgatók folyamatosan tehetnek felajánlásokat a dél-kelet ázsiai cunami túlélőinek javára.

Korábban a 2001. szeptember 11-i - közel 3000 ember halálát okozó - terroristatámadás után gyűjtöttek, szintén nagy szabású, Amerika-szerte közvetített műsorral az életben maradt áldozatok, illetve az elhunytak hozzátartozóinak támogatására.

Az America: Tribute To Heroes nevű akció keretében több tucat zenész és színész lépett fel, köztük Bruce Springsteen, a U2, Sting, Bon Jovi, Celine Dion, George Clooney, Tom Cruise, Robert De Niro, Camerion Diaz, és Tom Hanks. Az Amerikai hőseivé avatott áldozatok tiszteletére szervezett show-t több mint 35 amerikai tévéhálózat és 8000 rádióállomás közvetítette, az adományok összértéke pedig elérte a 150 millió dollárt, azaz a 30 milliárd forintot.