Arat az amerikai Való Világ

Vágólapra másolva!
Újabb, tizenhatodik szezonját kezdi az MTV zenecsatorna Real World című valóságshow-ja, amely a műfaj úttörője, és több imnt tíz évvel a kezdetek után is jó üzlet.
Vágólapra másolva!

Eldőlt, hol készül a Real World 16 (Való Világ 16), az MTV zeneadó ős-valóságshow-jának legújabb szériája. Az első klasszikus reality 2005-ben első felében esedékes következő sorozatának helyszíne a texasi Austin lesz, amelyet a tévécsatorna és városvezetés közösen jelentett be.

"Austin az Egyesült Államok egyik legdinamikusabb és legszínesebb városa. Zenei központ és virágzó főiskolai közösségek otthona, a legjobb választás a Real World tizenhatodik szezonjához" - indokolta a döntést Lois Curren, az MTV szórakoztató sorozatokért felelős részlegének helyettes vezetője.

Korábban a műsor helyszínei voltak többek között New York, Los Angeles, London, Hawaii, Las Vegas, Paris és Párizs, az épp futó, február végéig tartó tizenötödik rész pedig Philadelphiában készül, és az MTV legnézettebb műsorai közé tartozik. A valóságshow eddigi legsikeresebb szériája az egyel korábbi, San Diegóból közvetített Real World volt, amely a mostani eredményekkel együtt azt mutatja, hogy a legrégibb reality még mindig jó befektetés.

A műsor premierje 1992-ben volt, amikor a tévézés történetében első alkalommal költöztettek össze egy bekamerázott lakásba civil szereplőket.