Tévés erőszak helyett családi filmek

Vágólapra másolva!
Egy tanulmány szerint - melyet a Research International készített a UPC megbízásából - az európai tévénézők a karácsonyi ünnepek alatt a tévében látható erőszakra egyáltalán nem kíváncsiak.
Vágólapra másolva!

A közvélemény-kutatást a Research International készítette tizenegy európai országban, ötezer tévénézőt kérdeztek meg tévézési szokásairól, kedvenc filmjeiről, műsorairól és elvárásairól.

A válaszadók kétharmada gondolta úgy, hogy az erőszakot bemutató filmeket, műsorokat egyenesen be kellene tiltani az ünnepek idejére - írja a Reuters. A magyarok és a lengyelek erősítik leginkább a pacifisták táborát, ugyanakkor a svéd és román válaszadóknak csak a fele háborodna fel egy lövöldözős-robbantgatós film láttán.

Európai viszonylatban tíz megkérdezettből hat kifejezetten békés, nyugodt, családi filmekre vágyik így az év vége felé, és mindössze a válaszadók 12 százaléka jelezte, hogy sportközvetítéseket akar nézni az ünnepek alatt is. A tanulmány a UPC megrendelésére készült.

Az erőszakot, illetve pornográf jeleneteket tartalmazó tévéműsorok sugárzásának szigorú korlátozását javasolta a francia kulturális miniszter által felkért munkacsoport - írtuk korábban. A francia tudósok szerint az eddigi kétségek ellenére egyértelmű, hogy a televízió szerepet játszik az erőszak terjedésében.