Megújították az m2-t

Vágólapra másolva!
Válaszd a tudást és Kultúrház címmel új tematikus műsorblokkokat sugároz hétfőtől a közszolgálati tévé az m2 csatornán. Baló György, az MTV kulturális igazgatója szerint a sávok elindításával "a második legjobb megoldást" választották.
Vágólapra másolva!

Délelőtt jelentkező oktatási és esti kulturális sávot indít november 22-től a Magyar Televízió (MTV) az m2 csatornán, jelentette be a közszolgálati médium vezetése.

A Válaszd a tudást! című sávról Kósa Somogyi György stratégiai igazgató elmondta, a természettudományok legújabb ismereteit bemutató műsorok mellett karriertanácsokat és kisvállalkozóknak szóló tudnivalókat kínálnak. A program nyelvoktatásra, informatikai képzésre vállalkozik, valamint tervezik a munkanélküliek átképzését segítő műsorok elindítást is. Emellett az MTV együttműködik a Magyar Tudományos Akadémiával, és bevonják a projektbe a hazai felsőoktatási intézményeket.

A Kultúrház néven sugárzott másik sávról Baló György, a közszolgálati médium kulturális igazgatója közölte, anyagiak hiányában "a második legjobb megoldást" választotta a televízió, amikor saját gyártású filmek híján egy "alapvetően kulturálisprogram-ajánló" csatorna indítása mellett döntött - írta az MTI.

A Válaszd a tudást! reggel kilenc és tizenegy óra között látható, de a tervek szerint adásideje fokozatosan délután négyig bővülne. Az este fél hét és éjfél között jelentkező Kultúrház első órájában fiataloknak szóló ajánlókat sugároznak, utána az Esti mese és a Híradó, majd negyed tíztől játékfilm, este tizenegytől a Záróra háttérműsor, végül pedig a lapszemle kerül adásba.

Az új M2-s műsorok anyagi fedezetéről Rudi Zoltán tévéelnök nyilatkozott. "Költségvetésünkön jelenleg 'hatmilliárd a lyuk', és az MTV nagyon nehéz körülmények között dolgozik, ennek ellenére a köztelevízió fontosnak tartja a két sáv elindítását" - közölte Rudi Zoltán tévéelnök, aki szerint ezzel "az emberi kreativitás győzedelmeskedik a pénztelenség felett". A hatmilliárd forintos hiánnyal küszködő MTV vezetője az intézmény anyagi helyzetéről elmondta még, annak ellenére szeretnék nullszaldóval zárni az évet, hogy a tavalyi tizenkétmilliárdos juttatással szemben idén csak négymilliárd-nyolcszázmillió forintot kapott az intézmény.

MTI/[origo]