Friderikusz visszakozott: marad az MTV-nél

Vágólapra másolva!
Mégsem távozik a közszolgálati csatornától A szólás szabadsága műsorvezetője, aki néhány hete még határozottan állította, októbertől nem akar együttműködni az MTV-vel. Az MTV tervei szerint Friderikusz a vasárnap esti közéleti műsor mellett újabb programot kap.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság értesülése szerint Friderikusz Sándor marad az MTV-nél, ahol szeptember elején levélben jelentette be, hogy nem vállalja tovább a közös munkát. A műsorvezető maradásáról szóló hírt Rudi Zoltán, az MTV elnöke is megerősítette, de Friderikusz indokairól nem nyilatkozott. Az MTI kérdésére, hogy újabb felkérés alapján vagy a korábbi megállapodás felmondásának visszavonása nyomán marad fenn az eddigi állapot, annyi közölt, "ez egy belső ügy, nem tartozik a nyilvánosságra". Az [origo] értesülése szerint Friderikusz vasárnap esti közéleti műsor mellett újabb programot kap, erről azonban, mint az MTV-nél elmondták, november előtt nem várható hivatalos tájékoztatás.

A műsorvezető esetleges távozásáról szóló hírek megjelenése után egy nappal, szeptember 9-én az MTV közleményben tudatta, hogy tudomásul veszi Friderikusz Sándor távozásáról hozott döntését, így a dokumentum szerint A szólás szabadsága "további sorsáról" október 9-től már az MTV "gondoskodik". Az MTV közleményét megelőzően Friderikusz Sándor az MTV Aktuális Igazgatóságára - 2004. szeptember 7-i keltezéssel - eljuttatott levelében tudatta, hogy felbontja a hétvégi háttérműsor elkészítésére vonatkozó szerződését.

Az MTV értelmezése szerint a szakításra Friderikusz miatt került sor, akinek korábban a vasárnap esti műsorán kívül más megjelenési lehetőségeket is javasoltak, de a tévés ezt nem fogadta el, ragaszkodott saját műsorötleteinek megvalósításhoz. Friderikusz egy naponta jelentkező félórás esti programot tervezett, amely részenként körülbelül félmillió forintba, vagyis összesen annyiba került volna, mint a hetente látható A szólás szabadsága.

Az elmérgesedett vita ellenére azonban köztévé szóvivője azt mondta, abban reménykednek, hogy Friderikusz meggondolja magát, és marad a csatornánál.

Korábban a nagy kereskedelmi csatornák képviselői azt nyilatkozták, Friderikusz Sándorral MTV-től való távozása esetén sem terveznek együttműködést.