Több száz ingyenautó tévés stúdióközönségnek

Vágólapra másolva!
Nagy attrakcióval kívánta megünnepelni és reklámozni Oprah Winfrey amerikai műsorvezető show-jának tizenkilencedik szezonját, amelynek első adásában minden meghívott néző szokatlanul nagy értékű ajándékot kapott.
Vágólapra másolva!

Ujjongó, egymást ölelgető emberek százait mutatta a kamera Oprah Winfrey beszélgetős műsorának első őszi adásában, amelyet rendhagyó akcióval népszerűsítettek a produkció készítői. Az Egyesült Államok legismertebb és legkedveltebb tévészereplői közé tartozó Oprah Winfrey a róla elnevezett show-ban a közönség minden tagjának egy vadonatúj kocsit ajándékozott, néhány nehéz sorsú rajongójának pedig nagyobb pénzösszeget utalt át, hogy lehetőségük legyen új életet kezdeni.

Az Oprah Winfrey Show házigazdája a hatás fokozására a más műsorokban is gyakori sorsolással kezdte a show-t, bejelentette, hogy a stúdióközönségből tizenegy szerencsés egy-egy autót nyert, amelyek kulcsait a színpadon vehetik át. Miután maga mellé invitálta az új járművek tulajdonosait, dobozokat osztott szét a publikum többi tagja között, és közölte, hogy az egyikben még egy slusszkulcsot rejtettek el, így összesen tizenkét kocsi talál gazdára a műsorban - írta a Guardian internetes kiadása.

Még mielőtt azonban a nézők kibontották volna a csomagokat, Oprah Winfrey egyszer csak elkiáltotta magát, "mindenki kap egy autót, mindenki kap egy autót", majd a közönség zsivaja közepette le-föl ugrált a színpadról. Az egymás nyakába boruló, sikítozó és kiabáló nézők csillapodása után a műsorvezető összesen 276 darab négykerekűt osztott ki, amelyeket a stúdió parkolójában, kamerák jelenlétében adott át a nyerteseknek. A 30 milliós nézettséget is elérő show-ban bemutatott autótípus reklámkampányába illeszkedő akcióról Winfrey elmondta, hogy a műsorba kizárólag olyan nőket válogattak be, akik már régóta új kocsira vágynak, így előre garantált volt az örömük.

Forrás: oprah.com

A gyártó által felajánlott egyenként 28 ezer dolláros, azaz több mint 5 és fél millió forintot érő kocsik mellett Oprah Winfrey további ajándékokkal akarta elkápráztatni a nézőket, ezért a show folytatásában bejelentette, finanszírozza egy eddig hajléktalan-menhelyeken élő húszéves lány főiskolai tanulmányait, valamint 10 ezer dollárt ad neki új ruhákra és külsejének rendbetételére. Az ajándékeső ezzel még nem fejeződött be, Oprah Winfrey egy szegény család megindítónak szánt történetével búcsúzott; elmondta, hogy a nyolc fogadott gyermekét nevelő famíliát, amelyet tartozásaik miatt épp ki akarnak költöztetni lakásukból, 130 ezer dollárral támogatja, így segítségével megvehetik és felújíthatják otthonukat.

"Idén nem lehet olyan vad álmod, ami ne teljesülhetne az Oprah-show-ban" - adta meg Winfrey az 1986 óta több mint száz országba eladott és töretlen sikerrel menő beszélgetős műsor új szlogenjét.