Pénzes kártyabajnokság Megasztár mintára

Vágólapra másolva!
Az amatőr zenei tehetségkutatók sikere után néhány amerikai tévés producer a szerencsejátékokban sikeres civileket is kamerák elé hívja, hogy az első országos pókershow-ban mérjék össze erejüket.
Vágólapra másolva!

Felbuzdulva a kisebb kábelcsatornákon sugárzott pókermeccsek kedvező fogadtatásán, amerikai producerek elkészítik a pénzdíjas verseny országos hálózatokra szánt változatát, amelyet a Las Vegas-i Plaza Hotel kaszinójában rendeznek meg. A szeptember 4-én induló műsor résztvevői az elegáns szállodába szervezett közönség jelenlétében játszanak 23 körön keresztül, majd nyolc versenyző juthat be a döntőbe.

A Nagy pókerbajnokság (The Ultimate Poker Challenge) megszervezését, amelynek fődíja több mint egymillió dollár, az ötletgazdák szerint az American Idol nevű tévés zenei tehetségkutató sikere ösztönözte. A Megasztár rokon műsora az utóbbi évek legnagyobb televíziós sikerei közé tartozik, és a pókershow munkatársai azt remélik, az ő műsoruk is hasonlóan magas nézettséget érhet el.

"Több mint ötvenmillió ember pókerezik az Egyesült Államokban, és korábban egyetlen országos hálózat sem szólította meg ezt a tömeget. ... Ami a zenében az American Idol, az lesz a pókerben az Ultimate Poker Challenge, bárkinek esélye van rá, hogy bajnok legyen és elvigyen egymilliót vagy még többet" - mondta az új műsorról Dan Pugliese vezető producer.

A tervek szerint ősztől a show az amerikai háztartások nyolcvan százalékában fogható lesz, de kisebb közönség számára eddig is sugároztak jól fogadott pókerversenyeket Amerikában; így a Travel Channel, az ESPN, a Fox Sports Net és a Bravo csatornák kártyaversenyei is jó húzásnak bizonyultak a tévék számára.