Plasztikai műtéteket közvetít a TV2

Vágólapra másolva!
Dokumentum-szappanoperát indít ősszel a TV2, ám a sorozat a korábban megjelent hírekkel szemben nem tartalmaz majd valóságshow-elemeket, közölte Lóránt Gergely, a csatorna marketing és pr-vezetője.
Vágólapra másolva!

A TV2 új műsorában a nézők végig követhetik egy-egy plasztikai operációra jelentkező szereplő műtétjének és a gyógyulásának idejét. "A produkció azokon próbál segíteni, akik nap mint nap szenvednek balesetből vagy betegségből származó esztétikai hátrányuktól, s azok életminőségét kívánja javítani akik külsejük miatt érzik kirekesztettnek, megbélyegzettnek magukat" - mondta a műsor TV2-s értelmezéséről Lóránt Gergely, aki azt is közölte, a hogy a szereplő-válogatás még nem zárult le.

Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO

"A jelentkezők többsége évek óta szenved égési és egyéb sérülések, betegségek okozta hegektől, arcukat deformáló jegyektől, sokan a drasztikus fogyókúra nyomait akarják eltüntetni, de olyanok is jelentkeznek , akik kopaszodásuk okozta gátlásuktól szeretnének végleg megszabadulni , és úgy gondolják, hogy ez a produkció esélyt adhat arra, hogy teljes életet élhessenek" - nyilatkozta az MTI-nek a TV2 munkatársa.

A kereskedelmi csatorna képviselője szerint a műsorral olyan embereknek próbálnak esélyt adni, akik keresetükből soha nem lennének képesek kifizetni az ilyen műtéteket, eközben a nézők számára igényes műsorral bizonyítják, hogy a tudomány csodái a hétköznapokat is szebbé tehetik.

Lóránt elmondta, hogy"a készülő műsorhoz hasonló produkció Amerikában, Belgiumban, illetve a skandináv országokban már nagy sikert aratott, a magyar televíziózásban viszont egyelőre még újdonságnak számít."

Külföldön több fajta úgynevezett "makeover show"-t közvetítenek a televíziók, egy részükben öltözködési, életviteli, és pszichológiai tanácsokat kapnak a szereplők, a vitatottabb változatokban pedig plasztikai sebészek közreműködésével kínálnak megújulást a résztvevőknek. Az operációkat közvetítő műsorok azonban szinte mindenhol vitákat váltanak ki, nemrég Olaszországban és Németországban lett botrány a helyi átalakító műsorokból.

A Silvio Berlusconi olasz kormányfő Italia 1 nevű csatornáján sugárzott A Szike, avagy senki sem tökéletes (Bisturi! Nessuno e' Perfetto) című program ellenfelei borzalmasnak találták a műsort, a készítők pedig prűdnek tartják a bírálókat. A főműsoridőben sugárzott programban teljes nyíltsággal mutatták be az egyik résztvevő szilikonbeültetéssel járó mellműtétjét. A szike útjára és a kifröccsenő vérre fókuszált képek után az Italia 1 telefonközpontját elárasztották a tiltakozó nézők hívásai. A Condacons nevű befolyásos fogyasztóvédelmi csoport pedig felszólította a római ügyészséget, hogy az obszcénnek nevezett jelenetek miatt vegye fontolóra egy esetleges jogi eljárás megindítását.