A gyerekeivel tér vissza Brinkmann professzor

Vágólapra másolva!
Hamarosan újból látható lesz a német televízió képernyőjén Brinkmann professzor, a fekete-erdei klinika főorvosa: a ZDF újabb részt forgat a 80-as években világszerte óriási sikert aratott sorozatból.
Vágólapra másolva!

Új sorozatról szó sincs - mondta el a producer, Wolfgang Rademann -, az egyetlen, 90 perces tv-filmmel a ZDF tisztelegni kíván a húsz évvel ezelőtt elkezdett, összesen 73 részből álló klasszikus sorozat emléke előtt.

Brinkmann professzor, Christa nővér és a többiek kalandjait az idilli fekvésű gyógyintézményben átlagosan 25 millióan nézték a német tv-képernyők előtt 1985-89 között. A sorozat nagy siker lett külföldön is: a ZDF 42 ország tv-társaságainak adta el a sugárzási jogot. Ezzel A klinika - ahogy magyarul hívták - a Derrick-sorozat mögött a mainzi tévétársaság második legnépszerűbb exportcikke volt.

A múlt héten kezdődött forgatás sztárja természetesen Brinkmann professzor, azaz Klaus-Jürgen Wussow. A 75 éves színész - koránál fogva - a filmben már nem a klinika főorvosát alakítja. Ez a szerep fiának, a 40 éves Sascha Wussow-nak jutott, így az őszülő "professzor" számára családi találkozó lesz a forgatás, hiszen a lánya, Barbara is játszik a jubileumi Kliniká-ban.

A nézők viszontláthatják a képernyőn a korábbi epizódokban megismert alakokat is: Gaby Dohmot, Sascha Hehnt, Christian Kohlundot, Evelyn Hamannt és másokat. A forgatás várhatóan augusztus végéig tart, a tévéfilm sugárzását valamikor a télen tervezi a ZDF. Az új Kinika-rész esetleges külföldi eladásáról még nem közöltek információkat.