Megasztár kerestetik

Vágólapra másolva!
A tv2 legújabb vetélkedőjéhez keresi a megfelelő hangot. A tehetségkutató verseny szereplőválogatásán több ezer jelöltből választják ki azt az ötvenet, aki majd a képernyőn ad számot énektudásáról. A zsűri szigorú, a tét azonban nagy, hiszen a győztesnek kiadják majd saját lemezét. Tekintse meg képgalériánkat is a szereplőválogatásról.
Vágólapra másolva!

A szupersztár-aspiránsokat több, régióra osztott fordulóban választják ki. Budapest, Szeged, Debrecen, Pécs, illetve Győr környékéről érkeznek a fiatalok a tv2 stúdiójába, ahol az első megmérettetésen kell átesniük. Eddig a győri, illetve a két budapesti forduló közül az egyiket tartották meg, a további válogatást a napokban tartják majd.

A versenyzők által kiválasztott dalt zenei kíséret nélkül, vagyis a capella kell előadniuk az öttagú zsűrinek. A zsűri tagjai a zenész-producer Pierrot, a United együttes frontembere, Pély Barna, Spitzer Gyöngyi Soma, a zenész-komponista Presser Gábor, illetve az újságíró-esztéta Bakáts Tibor Settenkedő.

A jelentkezők először tehát előadták a szabadon választott dalt, amelyet a zsűri egyből értékelt. A műfajok széles skálán mozognak, a magyar nótától kezdve a szerelmes balladán át egészen a rapig. A zsűri, helyenként igen kritikusan, de teljesen korrekt módon nyilatkozott, s a szakértő fülek az első néhány taktus után meg tudták állapítani, hogy kiben rejtőzik potenciál a jövőre nézve. Helyenként szükség volt egy kis bátorításra, ottjártunkkor például az egyik hölgyet - aki a rap műfajjal próbálkozott - Pély Barna segítette ki egy kis szájdobbal.

A több ezer jelentkező közül persze sokakat kénytelenek voltak eltanácsolni, hiszen az elődöntőbe csupán ötvenen kerülhetnek be. Az ötven szerencséssel ezután külön ének- és tánctanár, valamint image-szakértő foglalkozik majd. Az újabb megmérettetés után pedig már csak tízen maradnak, akik bekerülhetnek majd a tévécsatornán sugárzott műsorba is. Itt a zsűri már csak véleményt mond majd a produkciókról, a döntés teljes mértékben a nézők kezében lesz majd, ők határozzák meg, kiből lesz a közeljövő megasztárja.

A műsor november közepén kerül majd adásba, a műsorvezető a Big Brother egykori házigazdája, Tilla lesz.