Váratlan demonstráció az ausztrál Big Brotherben

Vágólapra másolva!
Előre be nem jelentett politikai tüntetéssé vált az egyik ausztrál tévé főműsoridős valóságshow-ja. A kereskedelmi csatorna negyedik Big Brotherét az aktuális kieső nem a nézők szórakoztatására, hanem elgondolkodtatására akarta használni.
Vágólapra másolva!
Forrás: bigbrother.ten.com.au
Forrás: bigbrother.ten.com.au

Mindenki meglepetésére könnyed interjú helyett egyszemélyes politikai akciót közvetítettek az ausztrál Big Brother június 13-i élő adásában.

A reality egyik résztvevője, akit előtte szavaztak ki a műsorból, az ilyenkor szokásos vallomásoknál fontosabbnak tartotta, hogy a nézőkben tudatosítsa a táborokba zárt külföldi menekültek kilátástalan helyzetét.

A műsorvezető által beszélgetésre invitált BB-kieső a csevegés kritikájaként leragasztotta a száját, a főként szegény országokból érkezett azilumkeresőkre utalva pedig "Engedjétek szabadon a menekülteket!" feliratú vásznat feszített maga elé.

Merlin Luck demonstrációja a konzervatív canberrai kormány menekültpolitikáját évek óta érő kritikák legutóbbi darabja. A tiltakozásokat az váltotta ki, hogy az ausztrál politikai vezetés úgy döntött, az illegálisan bevándorolt menedékkérőket zárt telepeken helyezi el. Az ellenzői által embertelennek tartott politika valóságshow-ban közvetített bírálatát becslések szerint másfél millió ember látta, köztük a Just Australia nevű érdekvédő szervezet szóvivője is. Greg Barns a vasárnap esti tévés akció után nyilvánosan magasztalta a közéleti szerepre vállalkozó stúdiólakót - írta a Yahoo.

"A Just Australia gratulál a fiatalembernek bátorságáért és azért, hogy az ausztrál közönséget szembesítette a ténnyel, miszerint még mindig számos menekültet, köztük különösen sok gyereket, tartanak fogolytáborokban Ausztrália és Nauru területén" - mondta Greg Barns a Big Brother vasárnapi kiesőjéről, aki előtte hat hétig élt kameráktól körbevéve.