Botrány Hitler éltetése miatt a CNBC-nél

Vágólapra másolva!
Német nemzetiszocialistát imitált egy amerikai pankrátor, hogy müncheni meccsén tovább fokozza a közönség hangulatát. A CNBC csatornának is dolgozó férfi a  bemutató után nem sokkal visszakozott, de a gazdasági tévé vezetőinek ez kevés volt.
Vágólapra másolva!

Rossz bohócnak nevezte több kollégája John Bradshaw Layfield amerikai birkózót, aki müncheni meccsén náci karlendítésekkel menetelt a ringben. Az Adolf Hitlert köszöntő pankrátor a kritikák szerint nem csak önmagát, hanem társait és az őket alkalmazó céget, a World Wrestling Entertainmentet is kínos helyzetbe hozta.

Az első júniusi hétvégén előadott nemzetiszocialista bemutatót követően a WWE Layfield nevében is bocsánatot kért az esetért. A birkózószervezet közleményben tudatta, hogy a sportoló "mélyen megbánta", amit tett. "Elnézést kér, ha ezzel megbántotta vagy felkavart valamely rajongónkat. Mr. Layfield feddésben részesült akciója miatt" - tartalmazza a WWE hivatalos reagálása.

A Layfieldet szintén alkalmazó CNBC televízió is közleményt adott ki az ügyben, amely szigorúbb következményekkel járt a müncheni botrány okozójára. A gazdasági televízió bejelentette, hogy miután vizsgálatuk a férfi bűnösségét bizonyította, azonnali hatállyal felmondtak neki. "A viselkedését durvának és elfogadhatatlannak találtuk, olyannak, ami nem illik a rólunk kialakult képbe" - indokolta a felmondást Amy Zelvin, a CNBC szóvivője.

A birkózóként befutott Layfield tévés karrierjének első szakasza rendkívül gyorsan ért véget, a pankrátor alig három hete került másodállásban a csatornához, ahol külsős gazdasági szakértőként dolgozott - írta a Yahoo. A tévés felajánlást azt követően kapta, hogy nagy sikerű könyvet írt az általa kifizetődőnek talált befektetési lehetőségekről Több pénzt most címmel.