A szex sem segít a Big Brothereken

Vágólapra másolva!
Nagyot zuhant a szigetországban sugárzott valóságshow nézettsége, amin a producerek kiprovokált jelenetekkel akarnak változtatni.
Vágólapra másolva!
Forrás: bigbrother.channel4.com
Jason bevonulása

Az első napok eredményei alapján úgy tűnik, a Big Brother 5 Nagy-Britanniában csak időlegesen tudja felkelteni a nézők kíváncsiságát. A holland licenc alapján készülő műsor újabb szériája az első adása utáni napokban elvesztette közönsége felét, igaz, a Channel 4-on sugárzott május 28-i premier nagyon erősen kezdett, csak a vele egy időben vetített utolsó Jóbarátok-rész tudta megelőzni.

Az ötödik Big Brother kezdőadását 6 millió 700 ezren választották, az amerikai szitkomot ennél majdnem 2 millióval többen. Hétvégén azonban a valóságshow népszerűsége nagyot esett, kevesebb, mint 3 és fél millióan választották a műsort.

Az eredmény annak ellenére romlott, hogy a reality készítői, az előzetes híreket igazolva, lehetőleg minél erotikusabb epizódokkal akarják szórakoztatni a közönséget. Az egyik szereplő már az elején bevallotta, hogy korábban prostituáltként dolgozott, egy másik pedig párducmintás tangában, mellkasán átvetett szíjjal lépett be a házba.

A stáb a szereplők kiválogatása mellett a BB-ház belső kialakításával is igyekszik szexre ösztönözni a lakókat, így a lakóhelyiségben nem minden szereplőnek jut külön ágy.

Németországban is hasonló utat járt be a helyi Big Brother, amely szintén az ötödik szériájánál tart. Az RTL II tizenkét hónapos valóságshow-jában már a második héten szexjeleneteket láthattak a nézők, mégis keveseben választották a produkciót, mint a premiert.