Csúcsot döntött a spanyol hercegi esküvő

Vágólapra másolva!
A spanyol televíziózás történetének legnagyobb nézettségét érte el Fülöp herceg esküvőjének közvetítése. Két nappal a ceremónia után a spanyol trónörökös esküvője még mindig nagy szenzáció, a helyi újságok oldalakat szenteltek az eseményt bemutató fényképmellékleteknek és cikkeknek.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

25 millió spanyol - azaz a lakosság 62 százaléka - követte figyelemmel a televízió előtt a trónörökös és polgári származású hitvese, Letizia Ortiz május 22-i házasságkötését.

Az esküvő másnapján ezrek kerekedtek fel, hogy királyi emléktárgyakat gyűjtsenek az esküvői menet különböző helyszínein: az Almudena-székesegyház lépcsőjét díszítő virágdekorációból, a királyi palota lépcsőjét fedő vörös szőnyegből vagy egyszerűen csak az utcákon elhullatott virágokból.

Két nappal a ceremónia után a spanyol trónörökös esküvője még mindig nagy szenzáció, a helyi újságok oldalakat szenteltek az eseményt bemutató fényképmellékleteknek és cikkeknek. A barcelonai La Vanguardia a pár a ceremónia alatt folytatott beszélgetéséből közöl "egyenes idézeteket", melyeket állítólag szájról olvasással jegyeztek le, és amelyek ugyan semmi újdonságot nem tartalmaznak, Spanyolországban mégis a legolvasottabb mondatok közé tartoznak.

Amikor Letizia megérkezett az oltárhoz, fehér liliomból és rózsából kötött csokrára utalva megkérdezte Fülöptől: "Hol hagyjam ezt?" Később megkérdezte: "Boldog vagy?", amire azt a választ kapta a hercegtől: "Szeretlek, szeretlek, gyönyörűség."

Az esemény iránti érdeklődést kihasználva az El Mundo napilap internetes kiadása rögtönzött felmérést végzett, melyen mindenki megjelölhette kedvenceit az illusztris vendégsereg soraiban. A 15 ezer válaszadó számára a legvonzóbb Rania jordániai királyné, a leginkább jóképűnek Miguel Bose énekest tartják, a legszebb pár egyik tagjának pedig Caroline monacói hercegnőt választották.