Vágólapra másolva!
Nem kell távoznia Havas Henriknek a Heti hetesből, ha esetleg a Magyar Televízió (MTV) újonnan induló kvízműsorának vezetője lesz. Az MTV szerint azonban egyelőre bizonytalan, hogy ki lesz a Quizfire magyar verziójának házigazdája, a válogatás még tart.
Vágólapra másolva!

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója szerint összeegyeztethető lenne Havas Henrik esetleges MTV-s és RTL klubos munkája. "Azt mondtam Havas Henriknek, hogy ha elmegy az MTV-hez, nem nagyon látjuk annak akadályát, hogy a Heti hetes-ben továbbra is szerepeljen" - mondta Kolosi az MTI-nek.

Az MTV korábbi közlése szerint a közszolgálati adónál válogatást tartanak, hogy megtalálják a sat1-os Quizfire című vetélkedő magyar verziója, a Tűz-víz-kvíz vezetésére alkalmas személyt. A múlt héten rendezett próbafelvétel egyik résztvevője Havas Henrik volt, és a március közepére meghirdetett új, napi műsor házigazdáját várhatóan már a napokban kiválasztják. Az MTV sajtóosztályának vezetője, Csorba Mária február 17-én, kedden azt közölte, a válogatás még tart, tehát semmi nem dőlt el; Szabó Stein Imre, az MTV film- és szórakoztató főosztályának vezetője, valamint a külső gyártású műsort készítő cég még nem határozott az ügyben.

Január végén megjelent lapinformációk szerint először a szintén az RTL Klubbal szerződésben álló Vágó Istvánt jelölték a feladatra, de miután ő nem vállalta, újabb személyt kerestek, így többek között Rózsa György neve is szóba jött lehetséges műsorvezetőként.

Korábban, az első magyarországi valóságshow-k indulásakor az RTL Klub nem vette tudomásul, hogy Havas engedély nélkül más csatornán vállalt szerepet. 2002 őszén a Heti hetes szereplőjének távoznia kellett az RTL Klub műsorából, mert megjelent a TV2 Big Brother című valóságshow-jának egyik adásában; az újságíró csak a következő évben térhetett vissza a Heti hetes-be.

A VV és a BB kezdeti versengésének időszakától eltekintve az RTL Klub nem kifogásolta, ha a Heti hetes vendégművészei más adókon is munkát vállaltak.