Kígyóember, élet a Twin Peaks után

Vágólapra másolva!
Természetfeletti képességekkel rendelkező fiú a főszereplője az HBO új, Carnivale című sorozatának, amely a Fény és a Sötétség harcát egy torzszülötteket mutogató vándorcirkusz életén keresztül próbálja ábrázolni.
Vágólapra másolva!

Misztikus történettel folytatja az HBO saját gyártású sorozatainak magyarországi bemutatását.

A Carnivale - A vándorcirkusz című produkció, amely többek közt a Szex és New York-ot, valamint a Sírhant művek-et követi a mozicsatornán, a harmincas évek első felében, a nagy gazdasági világválság sújtotta Amerikában játszódik, annak is egyik legreménytelenebb vidékén.

A Carnivale kitalálója, Daniel Knauf, aki korábban a Twin Peaks elkészítésében is közreműködött, a válság és pusztulás idejét élő Oklahomában kezdi a történetet, ahol anyja halála után egy természetfeletti képességekkel rendelkező fiú csatlakozik az arra utazó különleges vándorcirkuszhoz.

A többek között kómában fekvő médium, kártyavető, kígyóbőrű ember, szakállas nő és sziámi ikrek alkotta társulat új tagja mellett a sorozat másik főszereplője egy karizmatikus, rejtélyes pap, akiknek sorsa összefonódik a fiatal farmerfiúéval - együtt döbbennek rá furcsa képességeikre és lehetőségeikre.

Forrás: HBO
Gecko, a kígyóember

A tizennyolc éves Ben Hawkins és az evangélista lassan rájönnek, hogy befolyásolni tudják a természet erőit, valamint az embereket, a forgatókönyv szerint ők a Fény és a Sötétség harcának kulcsfigurái.

A főszerepeket Magyarországon is ismert művészek játsszák; a felnőttkor küszöbén álló Ben Hawkinst Nick Stahl alakítja, aki legutóbb a Terminator harmadik részében szerepelt, a kaliforniai lelkipásztor megformálását pedig Clancy Brownra, a Hegylakó egyik főgonoszaként befutott színészre bízták.

A történet kitalálóján, Daniel Knaufon és a sejtelmes hangulaton kívül további kapcsolódási pont a Twin Peaks-hez, hogy A vándorcirkusz-ban mint a társulat igazgatója, feltűnik Michael J. Anderson, aki korábban David Lynch sorozatában is szerepelt.

A tizenkét részes drámai sorozat magyarországi premierje 2004. február 3-án, fél évvel az egyesült államokbeli bemutató után lesz. A sorozatot az HBO általános célcsoportjának, az aktív korú 25 és 49 év közötti, az átlagnál magasabb iskolai végzettségű városi nézőknek szánják elsősorban.