Sokkolt a gonosszal Stephen King

Vágólapra másolva!
Az eddigi legfélelmetesebb tévésorozat Nagy-Britanniában, a nézők között végzett felmérés szerint, Stephen King művének több mint tíz évvel ezelőtti képernyőváltozata.
Vágólapra másolva!

Gyilkos bohóc tart rettegésben egy új-angliai kisvárost Stephen King nagy hatású művében, A gonosz-ban (It), amelynek sorozatverziója egy brit közvélemény-kutatás alapján a szigetország eddigi leghátborzongatóbb tévéműsora.

Az 1990-ben készült miniszéria többek között az X-Akták-at, a Twin Peaks-t, a Homályzóná-t (Twilight Zone) és a Meghökkentő mesék-et (Tales Of The Unexpected) előzte meg a nézők körében, akik életük legfélelmetesebb tévéélményéről a Radio Times magazin felhívására szavazhattak - írta az Ananova.

Stephen King nyertes alkotását a Channel 4 sugározta tizennégy évvel ezelőtt, a címszerepet pedig a brit Tim Curry játszotta, aki korábban a Rocky Horror Picture Show-ban a Transzszexuális bolygóról érkezett Frank-N-Furtert alakította, valamint az Adams Family 3-ban is láthatta a közönség.

"Stephen King könyvei félelmetesek, de a tévéváltozatok általában könyörületesebbek, ezért sokkoló volt végignézni ezt [A gonosz-t], amelyben vigyorgó bohóc képében jött a borzalom" - elemezte a sorozat hatásának okait a Radio Times szóvivője.