A Jobbik Magyarországért panaszkodik a legtöbbet a tévére

Vágólapra másolva!
A napi valóságshow-k premierje és a parlamenti választások után elindult 2002-es panaszáradat idén csökkent, de havonta így is több tucatnyian kifogásolnak valamilyen tévé-, vagy rádióműsort. Az utolsó negyedévben a legtöbbet az ősszel párttá alakult Jobbik Magyarország panaszkodott az ORTT illetékes bizottságánál, a leggyakrabban kritizált csatorna pedig a közszolgálati televízió volt.
Vágólapra másolva!

Hatszáz beadvány érkezett az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Panaszbizottságához 2003 december közepéig, ami majdnem húsz százalékkal kevesebb mint az előző év adata - közölte a bizottság soros elnöke, aki a különbséget a 2002-es választásokkal és a valóságshow-k tavalyi magyarországi indulásával magyarázta.

A harmadik negyedévi hetvenhétnél hússzal több esetben fordultak október elejétől december közepéig a panaszbizottsághoz - közölte Jenőváriné Kapocsi Antónia, az év végével leköszönő soros elnök. (Tavaly ugyanezen időszakban 227 beadványt kapott a bizottság.)

Kapocsi Antónia szerint "nagyon sok", mintegy 30 panasz érkezett a Jobbik Magyarországért Mozgalomtól a negyedik negyedév eddigi időszakában, ezek a legtöbb esetben a kiegyensúlyozott tájékoztatás hiányát kifogásolták, és szerepelnek köztük olyan esetek is - például burkolt reklám vélelmezése -, amelyek nem tartoznak a panaszbizottság hatáskörébe.

Gottwald Péter, aki az előző negyedévben töltötte be a soros elnöki tisztet, a közölte, hogy új panaszfajta is megjelent, amelyben az elmulasztott tájékoztatás miatt emelnek kifogást a közönség tagjai.

A grémium szerint az utolsó negyedév kezdetétől december 11-ig beérkezett 97 beadvány közül harmincöt a Magyar Televíziót, tizennégy a Magyar Rádiót, tizenhárom az RTL Klubot, tizenkettő a tv2-t, négy pedig a Magyar ATV műsora miatt érkezett a Panaszbizottsághoz.