Vágólapra másolva!
A Magyar Televízióban tíz évvel ezelőtt volt látható az angol Monty Python csoport negyvenöt, egyenként félórás tévéműsora. Azóta azonban, - magyar felirattal - hozzáférhetetlenek voltak az epizódok egészen mostanáig.
Vágólapra másolva!

A Merlin Színházban levetítik az összes részt: egy-egy estén három adás kerül bemutatásra, most szerdától, azaz november 5.-től kezdődően, mindig szerdánként, két-három hetente. A negyvenöt műsor nem összefüggő történetet mesél el, így aki nem volt ott az egyik vetítésen, eljöhet a következőre. Az epizódok hosszabb-rövidebb jelenetek és animációs betétek sziporkázóan összeszerkesztett folyamatából áll.

Az abszurd humor csúcsprodukciója ma épp olyan elementáris erővel hat, mint 1969 és 1974 között, amikor a műsorok készültek. Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones és Michael Palin lélegzetelállító szerzői és előadói kvalitásai a XXI. században ugyanúgy érvényesülnek, mint napjainkban. A sorozat Angliában jelenleg is műsoron van. A bevezetőt ezúttal is mindig, -mint annak idején a tévében- a fordító, Galla Miklós tartja.