Tévés kémiskola amatőröknek

Vágólapra másolva!
A BBC korábbi MI5- és MI6-ügynökök segítségével képzi ki új televíziós sorozatának résztvevőit. Új feleség, új lakóhely és erkélygyakorlatok várják a játékosokat.
Vágólapra másolva!

A televízióban leleplezett titkosügynökök lehetnek a Spy - for BBC2 című tízrészes brit sorozat résztvevői néhány hétig. A kémshow a programra jelentkező amatőrök felvételijét, majd ideiglenes ügynökéletét mutatja be, és egyben megismertet a brit titkosszolgálatok toborzási, kiképzési módszereivel is.

A felvételiken sikeres túljutó újoncoknak a két hónapos forgatás idejére el kell hagyniuk korábbi lakóhelyüket, és a számukra kijelölt településen új életet kell kezdeniük. Megváltoztatják a nevüket, hamis adatok kerülnek bele új igazolványaikba, és egy ideig várhatóan házastársukat is le kell cserélniük - írja az Ananova

A kiképzési programot a brit belső elhárítás, az MI5 és a külső hírszerzés, az MI6 korábbi munkatársai, pszichológusok és ipari kémkedésben jártas szakemberek tervezték meg. A tévés ügynöktanfolyam a valódi kémképző idejének harmada, és elmaradnak a fegyveres gyakorlatok is, a műsorban tesztelt résztvevőknek azonban be kell bizonyítaniuk, hogy nem félnek a mélységtől, ezért az egyik próbatétel során az erkélyen keresztül kell távozniuk egy bérházból.