Tony Blair eligazítja a Simpson családot

Vágólapra másolva!
A Simpson család című amerikai rajzfilmsorozatban Tony Blair brit kormányfő igazítja útba a szigetországban nyaraló Simpson családot. A kormány egyik szóvivője szerint a miniszterelnök szereplése akár politikusi karrierjének csúcspontja is lehet. 
Vágólapra másolva!
Forrás: Hölgyfórum
Forrás: Hölgyfórum

A Simpson család című amerikai rajzfilmsorozat készítői gyakorta szerepeltetnek létező hírességeket sorozatuk egy-egy epizódjában. Így többek között George Bush, Bill Clinton és Jimmy Carter is vendégeskedett már a habókos családnál. Úgy tűnik, a Harry Potter-regények híres írónője, J. K. Rowling mellett Tony Blair is hamarosan felbukkan a mintegy 10 éve látható sorozatban.

A program készítői nemrégiben Nagy-Brittanniába utaztak, hogy ott rögzíthessék a brit kormányfővel készített mintegy háromsoros dialógust, amelyben Anglia első számú politikusa útbaigazítja a szigetországban nyaraló Homert, Marge-ot, Bartot, Lisát és a kis Maggie-t.

"Viszonylag régen érkezett a megkeresés a program készítői részéről, a kormányfő pedig elfogadta az ajánlatot. Nagyszerű lehetőség ez Anglia népszerűsítésére" - nyilatkozta a BBC-nek a kormány egyik szóvivője.

A Simpsoncsalád angol nyelvű honlapjahttp://www.thesimpsons.com/index.html

Az iraki helyzet miatt azonban sokan nem tartják szerencsésnek Tony Blair szereplését. Mások úgy vélekednek, felbukkanása nagyot lendíthet népszerűségén, sőt, ez jelentheti politikusi karrierjének csúcspontját.

"Nem túlzás azt állítani, hogy a Simpson család világszerte ismert és népszerű. Az emberek akkor is emlékezni fognak Tony Blair szereplésére, amikor már rég elfeledkeztek az iraki háborúról, ezáltal jelentősen javulhat a politikus megítélése. Az sem kizárt, hogy ez lesz karrierjének csúcsa - nem is beszélve az angliai turizmus fellendítéséről" - fűzte hozzá a kormányszóvivő.