Új országtesztelő műsorokat indít az RTL Klub

Vágólapra másolva!
A kiemelkedő nézettséget elérő IQ - Az ország tesztje című program után az RTL Klub idén további országtesztelő műsorokat akar sugározni. Az új produkciók mellett 2004-ben az IQ újabb darabját is láthatják a nézők.
Vágólapra másolva!
Forrás: RTL Klub
Marsi Anikó és Vágó István, az IQ-Az ország tesztje műsorvezetői

Több mint kétmillióan látták az IQ - Az ország tesztje című háromórás show-t április 5-én, szombat este. Az idén egy alkalommal sugárzott, az eseményműsorok kategóriájába sorolt program ezzel legyőzte a tv2 és az MTV szombati főműsorát. A siker után az RTL Klub vezetése úgy döntött, folytatja a show-t, és más tesztműsorokat is képernyőre visz.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója az [origo]-nak elmondta, hogy a licenctulajdonos holland Eyeworks nevű cégnek még több mint tíz komoly és kevésbé komoly tesztműsora van, amelyek közül hamarosan újabbakat választanak ki. Kolosi szerint mindegyikre jellemző, hogy sztárvendégek és jellegzetes, "közhelyszerűen érdekes" társadalmi csoportok képviselői szerepelnek bennük. A programigazgató közölte, hogy az új tesztműsorokat 2003-ban sugározzák, de ennél szűkebben még nem határozta meg az időpontokat. A nagy sikerű IQ - Az ország tesztje folyatása szintén szerepel a kereskedelmi tévé terveiben. Az eseményműsor következő részét, Kolosi szerint, 2004-ben sugározza az RTL Klub.