Barátok közt: Tímea kiszáll, de Tilda marad

Vágólapra másolva!
Három év után Erdélyi Tímea elhagyja a Barátok köztöt. A tévésorozat Tildája "megmásíthatatlan döntését" nem kívánta indokolni. A szappanopera producere, Kalamár Tamás elmondta, a színésznő távozása ellenére a karaktert nem szüntetik meg, így most új színészt keresnek Tilda szerepére.
Vágólapra másolva!

Erdélyi Tímea a szüleit küldte el a szappanopera produceréhez, Kalamár Tamáshoz, hogy nyújtsák át neki levelét, amely megmásíthatatlan döntését tartalmazza. "Tímea nagyon felelőtlen" - mondta az elhatározással kapcsolatban Kalamár Tamás, aki szeptemberben állítólag abban egyezett meg a színésznővel, hogy még egy évig együtt dolgoznak a Barátok köztben. "Timinek decemberben lejárt a szerződése. Szeptemberben egy hét gondolkodási időt adtam neki, hogy eldönthesse, akar szerződést hosszabbítani vagy sem. Azt mondta, hogy marad, és kezet adott rá. Tímea elvileg egy felnőtt nő, akinek szavaiért, döntéseiért felelősséget kell vállalnia, ám úgy tűnik ő nem így gondolja. Tímea nekem azzal indokolta a távozását, hogy mást szeretne csinálni. Tanulni akar, világot látni. Nem akarja folytatni a színészetet, legalábbis nem velünk" -nyilatkozta a producer.

Erdélyi Tímea az üggyel kapcsolatban azt mondta, nem nyilatkozhat, mert azzal megszegné a szerződését. "Annyit mondanék: döntésem megmásíthatatlan, egyéni és nem óhajtom megindokolni" - tette hozzá Tilda megformálója.

A színésznő döntése ellenére Tilda karakterét nem szüntetik meg a sorozatban. "Erdélyi művésznő cserbenhagyta rajongóit, akik remélem, mellettünk maradnak, és segítenek abban, hogy új Tildát találjunk. A sorozat történetében először ugyanis nem szüntetjük meg a karaktert" - mondta Kalamár Tamás producer