Kontúr: portréműsor szombatonként az M5-ön

Vágólapra másolva!
Az M5 megújulásával önálló életre kelt a Kontúr című portréműsor, amely mélyebb beszélgetésekkel ad teret az izgalmas és példaértékű életpályák bemutatásának. Sipos Szilvia a hazai kulturális élet meghatározó szereplőit látja vendégül a szombat délutáni műsorban, akik sokszor betekintést engednek magánéletük színfalai mögé, így számos eddig kevésbé ismert érdekességet is megtudhatnak róluk a nézők.
Vágólapra másolva!
Sipos Szilvia Forrás: MTVA/Zih Zsolt

"Minden adás alapos felkészülést, ráhangolódást igényel. Az interjúk előtti napokban szinte együtt élünk az aktuális interjúalanyunkkal, a zenéjét hallgatjuk, a könyveit olvassuk, a felvételeit nézegetjük” - árulta el Sipos Szilvia, aki olyan neves művészekkel beszélgetett már műsorában, mint Pápai Erika, Pitti Katalin vagy Tordai Teri. A Kossuth-díjas színművész a Kontúrban beszélt arról, boldogság tölti el, amikor visszatekint a pályájára, a legnagyobb öröme és büszkesége, hogy édesanya lett belőle. „Anyámnak nem volt lehetősége arra, hogy nőként törődjön magával, hogy fodrászhoz járjon, szép ruhákat vegyen, de ő belülről volt egészen különleges lény. Minden, ami ma jó bennem, azt az anyukámtól lestem el, a többi, a felszín a környezetemtől van” – idézte fel édesanyja alakját a műsorban. Tanításait és mosolyát a mai napig őrzi, hogy továbbadhassa azokat lányának és unokáinak.

Tordai Teri Forrás: MTVA

Benkő Péter kétszeres Jászai Mari-díjas színművész filmvászonra illő életének fontos epizódjait elevenítette fel a Kontúrban. Mindig is az munkálkodott benne, hogy adjon az embereknek, és bár érdekelte az orvosi hivatás is, színész lett, mert a színművészetire előbb vették fel. Ám erre a szakmára is szolgálatként tekint, úgy véli, egyetlen dolga van, hogy adjon valamit a nézőnek. „Az életet szeretni kell. Az élet egy ajándék, az ajándékot pedig ki kell csomagolni és meglátni benne a szépet, a jó szándékot és az odafigyelést, amivel adták” – fogalmazott a színművész, aki a Kontúrban arról is beszélt, miként élte túl első felesége tragikus halálát.

Benkő Péter Forrás: MTVA

Sipos Szilvia vendége volt a Kontúrban Varga Miklós Máté Péter-díjas énekes is. Felidézte mozgalmas gyerekkorának egyik fontos pillanatát, amikor bátyjának köszönhetően gitár került a kezébe. A Kontúrban beszélt az István, a király című rockoperában való szerepléséről is. Elmondta, nagy megtiszteltetés volt számára, hogy ugyan csak hangjával, de részese lehetett az 1983-ban bemutatott darabnak. „Ekkor még a pályám elején voltam, így is nagy lehetőség volt ez számomra. A sors játéka, hogy az a Koltay Gábor, aki akkor nem rám bízta ezt a szerepet, később az általa rendezett majdnem valamennyi zenés darab főszerepére meghívott, és a mai napig tartó jó barátság alakult ki köztünk” – mondta Varga Miklós, akinek később lehetősége volt eljátszani is István szerepét, amely mára összeforrt nevével.

Varga Miklós Forrás: MTVA

A Kontúr portréi a műsor Médiaklikk-oldalán újranézhetők.

Kontúr: példák, sorsok, titkok, vallomások - mélyinterjúk a kulturális élet meghatározó személyiségeivel az M5 műsorán minden szombaton este hattól.

Forrás: MTVA