Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Koltai Bori – Az én hetem az M5-ön

: Koltai Bori, az M5 kulturális csatorna műsorvezetője.
Vágólapra másolva!
Kulisszatitkok a közmédia kulturális csatornájának műsorvezetőjétől   Koltai Bori gyakornokként, A Dal című műsorban kezdte televíziós pályafutását, majd az M2 gyerekcsatorna egyik arca lett. Öt éve dolgozik a közmédiánál, két éve pedig az M5 riportere és műsorvezetője lett. A kulturális csatorna több műsora is megújult, a friss arculattal és változatos témákkal a fiatal generáció érdeklődését szeretnék felkelteni tartalmaik iránt. Bori és kollégái azon dolgoznak, hogy megmutassák: a kultúra és a tudomány szórakoztató is lehet.
Vágólapra másolva!
: Koltai Bori, az M5 kulturális csatorna műsorvezetője. Forrás: MTVA

„Nemzetközi tanulmányok szakon végeztem a Budapesti Corvinus Egyetemen, az érdeklődésem ezt követően fordult a média felé. Néhány hónapos gyakornoki munka után szerkesztőként kezdtem el dolgozni az M2 gyerekcsatorna kreatív csapatában. Rengeteget tanultam a szakmáról és sok támogatást kaptam, amiért nagyon hálás vagyok. Pár hónap után már képernyőn lehettem egy saját rovattal, később pedig műsorvezetővé is váltam. 2020 decemberében nyílt lehetőség arra, hogy az M5 csatorna berkeiben folytassam a munkámat” – kezdi a tévés, akivel korábban a Librettóban találkozhattak az M5 nézői, mostantól pedig a megújult kulturális adó tudományos-ismeretterjesztő magazinműsorában, a Multiverzumban látható.

A fiatal tévést már gyerekkora óta lenyűgözik a művészeti alkotások, ezért mindig boldogsággal tölti el, ha valamilyen kulturális programról tudósíthat, de a Multiverzumnak köszönhetően gyakran foglalkozik a tudományos élet aktualitásaival is. Az őszinte rácsodálkozás és a megértés élményét szeretné átadni a nézőknek.

„A különböző témák átadása felkészülést igényel. Alapos vagyok, ebből soha nem engedek, de mindig arra törekszem, hogy az információkat befogadható módon közvetítsem. Szimpatikus számomra az M5 megújulásában, hogy a csatorna mind megjelenésében, mind a feldolgozott témák tekintetében újító, modern szellemiséget képvisel. Azon dolgozunk, hogy a kultúra és a tudomány világát a fiatalok számára is vonzóvá, érthetővé és szerethetővé tegyük– folytatja Koltai Bori, aki egy-egy tudományos kísérlet érdekében még a cirkuszi mutatványoktól sem riad vissza.

Izgalmas napok az M5-ön

A tévés élvezi, hogy nincs két ugyanolyan napja. A kiszámíthatatlanságával együtt fogadta el hivatását, hiszen ki mondhatja el magáról, hogy egyik nap még a tatamin gyakorlatozik a Rippel fivérekkel, miközben fizikai törvényszerűségeket fejtegetnek, míg a másikon lakberendezéssel és a színek harmóniájával ismerkedik?

Forrás: MTVA

„Minden munkahét megszervezése komoly logisztikai feladat. A Multiverzumban több fős stábbal dolgozunk, mellyel mindig különböző, izgalmas helyszínekre látogatunk el. Ez néha kimerítő, én mégis minden forgatáson feltöltődöm, mert rajongásig szeretem a munkám – tette hozzá a riporter-műsorvezető, aki az évek alatt több életre szóló élménnyel is gazdagodott. A Multiverzum felvételei során tanult meg búvárkodni, kipróbálta a mozdonyvezetést és az amerikai focit, de tesztelte már bátorságát sportlövőként és kaszkadőrként is.

Művészek testközelben

Bori a legnagyobb hazai filmfesztiválokról is tudósította az M5 nézőit. Egyik meghatározó élményét tavaly nyáron szerezte a Magyar Mozgókép Fesztiválon, ahol a Magyar Filmakadémia életműdíjakat adott át. Az egyik díjazott, Tordai Teri interjút adott neki.

„Nagy megtiszteltetés volt vele beszélgetni, hiszen ő élő legenda. Elképesztő hatással volt rám a kisugárzása és a nyíltsága. Érezhető volt, hogy nemcsak fantasztikus, profi színművész ül velem szemben, hanem egy nagyszerű ember is. Ritka, értékes pillanat volt az a beszélgetés, egyik fénypontja az eddigi munkáimnak” – emlékezett vissza az M5 kulturális csatorna műsorvezetője, aki szabadidejében a barátaival is szívesen jár filmvetítésekre, kiállításokra és színházi előadásokra.

M5 – A kultúra otthona

A közmédia kulturális csatornája 2022-ben friss arculattal és új műsorokkal várja nézőit a képernyő elé.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről