Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az M5 a kultúra széles spektrumát mutatja be

Gulyás István
Vágólapra másolva!
Az élethosszig tartó tanulás híve Gulyás István az M5 műsorvezetője   Gulyás Istvánt a csillagászattól kezdve a társadalomtudományokig szinte minden érdekli, műsorának aktuális témái pedig mindig közel állnak hozzá. A hétköznap esténként látható Ez itt a kérdés műsorvezetője úgy látja, a megújuló csatorna megjeleníti az élet szinte minden területét átható kultúrát.
Vágólapra másolva!
Gulyás István Forrás: Cseke Csilla

Új arculattal és műsorokkal várja a nézőket januártól az M5, a kultúra otthona. A már megszokott, változatos műfajú tartalmak mellett a kultúra több területe önálló magazint kapott, valamint továbbra is izgalmas beszélgetések, viták és filmek várják a csatorna nézőit. Az Ez itt a kérdés az eddig megszokott, izgalmas témákkal jelentkezik. Kultúrpolitikai, történelmi és társadalmi eszmecserékben mélyülhetnek el hétköznap esténként 20:00-tól az M5 műsorán.

Gulyás István Forrás: MTVA

„Az M5 megmutatja, hogy a kultúra nem pusztán a színház, a képzőművészet és a zene tradicionális háromszögét jelenti, hanem az élet szinte minden területén megjelenik valamilyen formában” – fejtette ki Gulyás István, aki 2020 márciusa óta tagja az M5 csapatának. Az Ez itt a kérdés átalakítása már ekkor kezdődött.

Mivel Gulyás István műsora az aktualitások megjelenítésre törekszik általában az adás előtt mindössze egy-két nappal tudja meg a témákat, persze felkészülése nem ekkor kezdődik. „Én az élethosszig tartó tanulás híve vagyok. Tulajdonképpen folyamatosan tanulok, készülök, olvasok, kutatok. A műsorra való felkészülés során illesztem a témához a korábban megszerzett tudásomat és a kapcsolódó aktualitásokat” – mondta Gulyás István, aki reméli, műsorának egy-egy beszélgetése nemcsak az ő, hanem a nézők tudását, világszemléletét is tágítja.

Forrás: MTVA

Gulyás István megszokott módon hétköznaponként várja a nézőket, a csatornán azonban több megújult, illetve teljesen új tartalommal is találkozhatnak. Ezek közül kiemelte Sipos Szilvia portréműsorát, amely már korábban szívéhez nőtt. Az Ez itt a kérdés portré Kontúr címmel várja a nézőket a kulturális élet meghatározó személyiségeivel készült mélyinterjúkkal szombaton 18 órától. Figyelemre méltó a csatorna vadonatúj műsora, az M5 História is, amelyben Horváth Szilárd a történelem, különösen a magyarság történelme iránt érdeklődőknek rengeteg izgalmas információval szolgál szombatonként 20 órától.

M5 – A kultúra otthona. A közmédia kulturális csatornája 2022-ben friss arculattal és új műsorokkal várja nézőit!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről