Atom processzort kap az Asus minilaptopja

Vágólapra másolva!
Új Eee PC laptopokat jelentett be az Asus. A minilaptopok legújabb verziói erősebb processzorokkal, nagyobb merevlemezzel és nagyobb akkumultárral érkeznek majd. - adta hírül a Gizmodo techblog.
Vágólapra másolva!

Az összes új gép az Intel új, kis fogyasztású mégis gyors Atom processzoraival érkezik. A lényegeseen jobb processzorokon túl a 901-es még nagyobb háttértárat kapott. A igazi változást a frissen bejelentett 1000-es széria hozta, az ide tartozó gépek nagyobb, tíz colos kijelzővel, és a HP2133-mas gépéhez hasonló, majdnem teljes méretű billentyűzettel érkeznek. Ezekben a minilaptopokban elérhetővé váltak a 40 gigabájtos memóriachipes SSD-háttértárak, ám a sok adattal rendelkező felhasználók 80 gigabájtos hagyományos lemezzel is kérhetik a csúcsmodellt. Ráadásul a gépekhez 20 gigabájtos internetes tárhely is jár biztonsági másolatoknak, így a gép tönkremenetele vagy ellopása esetén sem maradnak adataik nélkül a felhasználók.

Az új akkuk az Asus állítása szerint majdnem nyolc óráig képesek üzmben tartani a laptopot. A hosszú üzemidő elérését a cég Super Hybrid Engine névre keresztelt technológiája segíti, az általa kínált három energitakarékossági móddal akár 15 százalék fogyasztáscsökkenést is el lehet érni. A takarékossági mód a kijelző fényerejét és a processzorteljesítményt veszi vissza, ami komolyan érintheti a gép használhatóságát.

Az összes Eee PC 1,3 megapixeles beépített videókamerával, wifi és hagyományos hálózati csatlakozókkal érkezik. Iparági várakozások szerint a kilencszázas széria hamarosan WiMAX csatlakozási lehetőséggel is bővül majd. A gépek az eddigieknek megfelelően Windows XP és Linux operációs rendszerrel rendelhetőek.