Letöltés: foci-Eb, dekázás, egyebek

Szombattól a legjobbak mérik össze tudásukat a portugáliai labdarúgó Európa-bajnokságon. Bár a magyarok most is hiányoznak a tornáról, hazánkfiai ezúttal a karosszékből is labdába rúghatnak. Legalábbis pár játékszoftver segítségével. A SzoftverBázis letöltésajánlója.

A focihoz kapcsolódó programok régóta a játékfejlesztők és a játékosok kedvenceinek számítanak: a nyolcvanas évek pont, pont, vesszőcske-típusú kezdeményei után mára háromdimenziós grafikával bíró, hiperrealisztikus alkalmazásokká nőtték ki magukat a labdarúgó-szimulátorok. Válogatásunkban egyszerű, éppen csak unaloműzésnek megfelelő, ingyenesen letölthető szösszeneteket és a legkomolyabb szimulátorok szintén ingyenes próbaverzióit gyűjtöttük csokorba.


UEFA Euro 2004
Kezdjük a legaktuálisabbal: a sportprogramok nagyágyúja, az Electronic Arts (EA) évről évre kiadja FIFA-sorozatának folyamatosan frissülő új részeit, az éves kiadások mellett pedig rendre külön fociprogramokkal jelentkezik a világ- és kontinensviadalok apropóján. A társaság a portugáliai Eb alkalmából adta ki - a nem meglepő módon - az UEFA Euro 2004 címet viselő játékot is. A programban nemcsak a döntőbe jutott tizenhat nemzeti tizenegyet választhatjuk, hanem a selejtezőkön indult ötvenegy ország alakulatait is. Játszhatunk barátságos meccseket, nekivághatunk a selejtezőknek, de akár kapásból megkezdhetjük a tizenhatos döntő küzdelmeit. A SzoftverBázison elérhető demóverzióban három csapatot - a francia, az angol és a portugál brigádot - irányíthatunk.
/szoftverbazis/jatekok/szimulator/euro_pc_demo_efr.html

UEFA Euro 2004


FIFA 2004

Az EA fent említett élő klasszikusainak éppen soros darabja. A játék az Euro 2004-hez hasonló - illetve inkább fordítva, hiszen az Eb-játék a FIFA-k motorjára épül -, az ingyenesen kipróbálható verzió természetesen itt is csak a teljes kiadás néhány pillanatát villantja fel.
/szoftverbazis/jatekok/szimulator/fifa2004_pc_demo.html


Nike Football
Egy ingyenes jogállású, teljes verziós játékprogram.  Érdekessége, hogy nem hatalmas stadionokban, hanem a grundon tehetjük próbára tudásunkat. A Nike Football Java-alapú, igen kis fájlméretű játék, ennek ellenére szép grafikával és élvezetes játékmenettel rendelkezik.
/szoftverbazis/jatekok/szimulator/nikefootball.html


Coca-Cola Football
Bár az előzőhöz hasonlóan ez a játék is reklámcélokból készült, azért elmondható, hogy élvezetes perceket szerezhet a játékosoknak. A játék terepe ezúttal a csocsóasztal, a vállalkozó kedvűek a számítógép megruházására tehetnek kísérletet. A játék több nehézségi szintet és játékmódot tartalmaz, egérrel irányítható.
/szoftverbazis/jatekok/szimulator/cola_football.html

Coca-Cola Football


Balance v D1.1b

A Balance-ban ellenfelek helyett önmagunk legyőzése a cél: a labdát kizárólag alsó - persze - virtuális végtagjainkat használva kell a levegőben tartanunk, magyarul dekáznunk kell. A játék szép grafikával és ide passzoló hangulatot teremtő hanghatásokkal bír. Furcsaság, hogy az időnként megjelenő kézbe rúgva plusz pontokat szerezhetünk...
/szoftverbazis/jatekok/szimulator/balance.html

KAPCSOLÓDÓ CIKK