MMS-küldés a Pannon és a Westel között

December 23-tól a Westel és a Pannon GSM ügyfelei egymás mobiltelefonjára is küldhetnek képet, hangot tartalmazó MMS üzeneteket.

A multimédiás üzenetküldés (MMS) szolgáltatás eddiginél szélesebb körben történő használatának megteremtése érdekében Magyarország két mobilszolgáltatója, a Westel és a Pannon GSM  december 23-tól az MMS üzenetek számára is átjárhatóvá tették hálózataikat.

Ennek eredményeként a két cég ügyfelei immáron a fényképeket, hangokat tartalmazó MMS üzeneteket egy másik hálózatban használt MMS telefonra közvetlenül is elküldhetik. A rendszer felismeri, hogy az üzenet címzettje a másik szolgáltató hálózatát használja, és az MMS-t a partner hálózat MMS központjába küldi, így juttatva el azt egy másik MMS mobilra.

Magyarországon elsőként a Westel indította be a multimédiás üzenetküldést hálózatán április 18-án, a Pannon GSM pedig október 15 óta biztosítja ügyfelei számára az MMS-ezést, amely eddig mindkét cég esetében csak az adott szolgáltató hálózatán belül volt elérhető. A Vodafone magyarországi leányvállalata december 9-én indította útjára a multimédiás üzenetküldést, melynek használói a Westel és Pannon ügyfeleknek is küldhetnek MMS-t, ám azok nem magát a képes üzenetet, hanem annak WAP-os, illetve internetes elérhetőségeit tartalmazó rövid szöveges üzenetet (SMS) kapják meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKK