Kényelmes és okos az új Huawei fülhallgató

Vágólapra másolva!
A FreeBuds 3 extra zajszűréssel segít a zene és a hívások minőségén.
Vágólapra másolva!
Forrás: Huaweimiddleon1696012272

Amikor először megjelentek a mobiltelefonokhoz csatlakoztatható vezetéknélküli headsetek, a technológia még több szempontból gyerekcipőben járt. A korai Bluetooth verziók miatt minőségi zenehallgatásra nem igazán lehetett használni őket, de a hívások során is gyakran élvezhetetlen volt a hangminőség, szakadozott a beszéd. Ehhez képest a legújabb apró fülhallgatók már magas minőséggel, kristálytiszta beszélgetési élménnyel és egy rakás extrával érkeznek, így egy teljesen új szintet képviselnek. Jól példázza ezt a Huawei legújabb vezetéknélküli fülhallgatója, a FreeBuds 3, amellyel még azt is elfelejthetjük, hogy épp egy zsúfolt metró kocsiban zötykölődünk.

A fülünkbe költözött hangstúdió

Kezdjük a hangminőséggel! A FreeBuds 3 egyrészt a Bluetooth 5.1 szabványra épülő, a világon az első kettős módú BT/BLE lapkakészletével, és 356 MHz-es audió-processzorával biztosítja, hogy a zenelejátszás minősége olyan legyen, mintha csak a kedvenc hangszóróink előtt ülnénk. A nagy érzékenységgel és dinamikatartománnyal rendelkező apró hangszórók a 14 mm-es méret ellenére nagyot szólnak és nem csak hangerő, de hangszín tekintetében is. A kis füleseknél gyakran jelentkező, bántó, magasakra korlátozódó hangkép helyett itt kiegyensúlyozott a végeredmény, amelyhez hozzájárul a különleges basszuscső is, ami meglepően erőteljes mélyeket közvetít.

Persze a kedvenc hangszórós hasonlat mit sem érne, ha közben a hangszóró és a fülünk között ott ugrálna egy metró kocsira való, hangoskodó ember, miközben recsegne a bemondó és kattogna a szerelvény. Épp ezért a FreeBuds 3 aktív zajszűrő rendszere kifejezetten hatékonyan rejti el a környezet zajait, hogy tényleg csak a zenére figyelhessünk. A valós idejű funkció folyamatosan rögzíti a körülöttünk hallható zajt és ez alapján képes azonnal változtatni a szűrés szintjén.

Forrás: Huawei

Tisztán és érthetően

Ha már a zajszűrésnél tartunk: ez nemcsak a zenehallgatás esetében fontos, hanem akkor is, ha headsetként, vagyis telefonálásra használjuk az apró füleseket. Akik korábban valamilyen fülhallgatóval kombinált megoldást használtak, gyakran ütközhettek bele abba a problémába, hogy a környezeti zajok miatt alig lehetett érteni a vonal túlsó végén azt, amit mondunk.

A FreeBuds 3 technológiai megoldásaival egy merőben új élményt nyújt. Egyrészt a zenei szűréshez hasonló módszerrel figyeli a környezeti zajforrásokat és a Kirin A1 processzor erejét kihasználva egyszerre tompítja ezeket, miközben a beszédhangot felerősíti. Egy másik trükkös megoldás pedig tovább segít tisztítani és érthetővé tenni a mondandónkat: a fülünkbe helyezett eszközben egy külön érzékelő figyeli a beszéd által a koponyacsontokban keletkezett rezgéseket, és ezt hozzáadja a kívülről érkező audió-információhoz, ennek segítségével a hívott fél kiválóan hallja majd minden szavunkat, a számára zavaró környezeti elemekkel ugyanakkor már nem kell bajlódnia.

Kiszervezett mobilos funkciók

A vezetéknélküli fülhallgatók újabb kiváló elemei annak az ökoszisztémának, amely egy sor mobilos funkciót „kiemel” a telefonokból és úgy teszi őket elérhetővé, hogy ehhez elővennünk vagy akár látnunk sem kell a mobilunk kijelzőjét. A FreeBuds 3-at elég egyszer csatlakoztatni a telefonunkhoz, onnantól kezdve azonnal felismeri egymást a két készülék, majd a zenelejátszást, illetve a zajszűrést is az apró füles szélére koppintva tudjuk vezérelni.

Hasonló az irány az okosóráknál is, használatukkal ugyanígy korábban mobilon használt funkciók sorát költöztethetjük a csuklónkra. A Huawei Watch GT 2 esetében is megtehetjük mindezt, amely már jóval többet nyújt, mint az érkező üzenetek és telefonhívások megjelenítésére alkalmas legelső okosórák. Ez az óra többek között az egészségünket és a fittségünket is óvja, hiszen folyamatosan figyeli a pulzusunkat, stressz-szintünket, de még az alvásunkat is, edzés közben pedig pontos helymeghatározással követ minket.

Forrás: Huawei

Ha pedig belegondolunk, hogy a Watch GT 2-t elég akár csak kéthetente tölteni és a FreeBuds 3 is használható akár 20 órán át a töltő-tokja segítségével, akkor tényleg rádöbbenhetünk, hogy ha nem akarjuk, a mindennapjaink során már szinte alig kell kézbe vennünk a telefont: az okos kiegészítőink ugyanis néhány egyszerű mozdulattal kényelmesebbé teszik a használatát.