Így válaszd ki gamer laptopod!

Vágólapra másolva!
Ha szeretsz számítógépen játszani és jobban szereted a laptopokat, mint az asztali gépeket, akkor a te tökéletes játszópartnered egy gamer laptop! Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy mire érdemes figyelni, mielőtt kiválasztod a készüléket.
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock
  1. Győződj meg arról, hogy a laptopnak megfelelő processzora van. A legtöbb játék processzorfüggő és nem lehet frissíteni őket. Egy jó processzor biztosítja, hogy a laptop évekig elindítson bármilyen játékot. Az Intelről köztudott, hogy jobb processzorokkal rendelkezik, mint az AMD, azonban utóbbi sokkal olcsóbb. Válassz I5, I7, R5 vagy R7 processzorral ellátott készüléket!
  2. Nem megfelelő grafikai teljesítményű laptop nem képes futtatni a játékokat. Vásárolj AMD Radeon grafikus kártyával ellátott gépet, amelyek ár-érték arányban a legjobbak. Jó választás lehet például a 7730M, hiszen nem drága, és képes magasabb beállítások mellett is futtatni a legtöbb játékot.
  3. A kiválasztott gépnek annyi RAM-ja legyen, amennyi csak lehet. Egy játék futtatásához legalább 8 GB RAM szükséges.
  4. Vásárolj nagy merevlemezzel rendelkező gépet! Merevlemezzel a későbbiek során nem lehet bővíteni a laptopokat, viszont a játékok nagy tárolóhelyet igényelnek, külső merevlemezekkel pedig nem tudod majd hatékonyan növelni a géped tárolókapacitását.
  5. Gamer laptopot több éves garanciával érdemes vásárolni. Egyes forgalmazók csupán egy éves garanciát kínálnak, szerintünk érdemes legalább két év garanciával bebiztosítani egy gamer számítógépet. A DELL például hároméves garanciával rendelkező laptopokat kínál, és nagyon jó készülékekkel rendelkeznek.
    Laptopok az eMAG-on Forrás: Emag
  6. Ha megengedheted magadnak, válassz SSD meghajtóval ellátott laptopot! Ezek nagyon gyorsak, így bármilyen játékot zökkenőmentesen játszhatsz rajtuk.
  7. Nem érdemes gamer laptopot vásárolni olyan jellegű játékokhoz, mint a World of Warcraft vagy a Candy Crush Saga. Ezeket a játékokat egy integrált grafikus kártya is könnyen futtatja.
  8. Kerüld az érintőképernyős megoldásokat. Ezek sokkal drágább készülékek, ráadásul hamarabb le is merülnek.
  9. Mérlegeld a megfelelő méretet is. Bár a 17 vagy 18 hüvelykes laptopok erősebbek kisebb társaiknál, de kevésbé hordozhatók. Ebben nyilván erősebbek a kisebb, 13, 14 vagy 15 hüvelykes laptopok, de ezeknél előfordulhat, hogy nem rendelkeznek minden alapvető komponenssel.
  10. Túl puha vagy túl merev billentyűzeten sem ideális játszani, így ha van lehetőséged, látogass meg egy szaküzletet és ellenőrizd, próbáld ki személyesen, hogy ne érjen meglepetés!
  11. Kerüld a kis képernyős laptopok használatát!
  12. Válassz a felbontás és a sebesség között! A 144 HZ-es kijelző a leggyorsabb, de csak 1920x1080 felbontással megy, a nagyobb felbontású, 4K-s képernyők pedig lassabban működnek.
  13. Számos gamer laptop lehetővé teszi a RAM és a tárhely bővítését, így fontold meg, hogy neked erre szükséged lehet-e!

Reméljük, segítettünk a választásban! Ha tanácstalan vagy, hogy hol kezd a keresést, akkor mi azt javasoljuk, hogy először nézz körül online, például fedezd fel az eMAG-on található gamer laptopok széles választékát, találd meg a hozzád illő készüléket!