Így már van értelme az okosórának!

Vágólapra másolva!
A Huawei Watch GT 2 stílusos óra és fitneszguru egybegyúrva
Vágólapra másolva!
Forrás: Huawei

Sok idő kellett, amíg eljutottunk az első karórától az okosórákig. A csuklón először I. Erzsébet angol királynő hordott időmérő eszközt 1571-ben, ehhez képest az első okosórát 2000-ben mutatták be, ami valójában csak koncepció volt, a kiskereskedelemben 2012-ig várni kellett a megjelenésére. És még ezután is évek teltek el azzal, hogy ez az új termékkategória megtalálja az igazi helyét.

Az okosórák első generációi csupán a mobil egyfajta "nyúlványai" voltak és a bejövő üzenetek, értesítések megjelenítése volt a fő profiljuk, ráadásul a célközönség egy része hitetlenkedve fogadta, hogy eddigi karórájukkal ellentétben ezeket naponta érdemes töltőre csatlakoztatni. Eközben, egy más fejlesztési irány életre hívta az okos karpereceket és fitneszpántokat, amelyek először a lépésszámlálásra és pulzusmérésre fókuszáltak.

Azóta mindkét termékvonal sokat fejlődött tudásban és kiegészítő funkciókban egyaránt és a legújabb trend az, hogy egyre inkább összemosódik az okosórák és fitneszpántok világa. Kiváló példa erre a Huawei Watch GT 2, amely megjelenésében komoly és stílusos, messze túlmutatva egy műanyag sportkütyün, tudásában pedig hozza a legjobb fitnesz-funkciókat..

Az óra kétféle méretben érhető el, a már kapható, 46 milliméteres átmérőjű modell férfiasabb megjelenésű, míg a hamarosan érkező 42 mm-es változat női divatkiegészítőként is tökéletes választás. A külsejük is felülmúlja az átlag okosórás, okoskarkötős sztenderdeketa drágaköveknél használatos számlap-kidolgozási technológiák alkalmazásával, a kiváló AMOLED kijelzővel és az ívelt 3D kialakítással.

Forrás: Huawei

Fitnesz-téren egyfajta multifunkciós, virtuális tréner a Huawei Watch GT 2, automatikusan felismer nyolc kültéri, illetvehét beltéri mozgásformát és szenzorai segítségével 190-féle adattípust elemez, hogy folyamatosan jelezze a felhasználó állapotát és teljesítményét, majd a gyakorlatok végén tanácsokat is ad ahhoz, hogyan lehet az edzés még hatékonyabb. Emellett a pulzusfigyelés funkciója is kiemelkedő, a rendellenességek gyors megállapításával képes megelőzni a lassú szívverés, vagy épp a szívbénulás lehetőségét. Az álmunkra is vigyáz, alvás közben monitorozza a pulzust és a légzést, elemzi az alvás minőségét, de nappal is igyekszik felismerni a stressz jeleit: a HRV (szívfrekvencia-variabilitás) értéket mérve jelzi, ha érdemes kicsit leállni a hajtással és lazítani tíz percet.

A fenti fitnesz- és egészségmegőrzési funkciók mellett jó tudni, hogy egy igazi miniszámítógépről van szó, melynek motorja a Kirin A1 rendszerchip: ez nem csak erős, de energiatakarékos is, így a nagyobbik modellt akár 2 hétig, a kisebbiket pedig 7 napig használhatjuk egy feltöltéssel. Ráadásul maga a töltés sem boszorkányság, a Watch GT 2 – t kábelek tekergetése helyett elég a mágneses töltőállványra helyezni.

Egy ilyen modell tulajdonságait látva egyértelmű, hogy az okosóra mint termékkategória végre "révbe ért", a kezdeti útkereső fázisból kilépve sokoldalú, stílusos kiegészítője a mindennapoknak.