Intuitive home, a figyelmes és gondoskodó smart home megoldás

Vágólapra másolva!
Manapság már nem csak a mobiltelefon készülékünk lehet okos, hanem rengeteg különböző a lakásunkba felszerelhető kommunikációképes elektronikai eszközt is be lehet szerezni. A mindennapos otthoni kényelem és egyszerűbb hétköznapok biztosítása érdekében, manapság számos technológiai eszköz létezik.
Vágólapra másolva!
Forrás: Pixabay

Mit is nevezhetünk okos otthonnak?

Okos otthonnak nevezhetünk minden olyan technológiai megoldásokkal felszerelt lakást/házat, amelyben egyes épület funkciók hálózatba kötve, központosítva felügyelhetőek, kezelhetőek. Ennek a megoldásnak köszönhetően akár távolról is irányíthatóvá válnak egyes rendszerek, csupán internet és egy okos készülék – mobiltelefon, tablet, laptop – segítségével.

Ilyen eszköz lehet a mobiltelefonról irányítható automata ajtó, vagy kapunyitó rendszer, különböző mozgásérzékelő rendszerek, hőmérők, elektromotoros árnyékoló mozgatók, stb. Ezen eszközök működése összehangolható, automata vezérlésük pedig akár okos telefonnal is megoldható.

De mire is valók ezek az eszközök?

Az okos eszközök segítségével lekapcsolhatjuk a fűtést, amikor elmegyünk otthonról, majd mielőtt egy hosszabb útról hazaindulunk, felkapcsoljuk, hogy otthonunk melegen várjon. A mozgásérzékelők és a riasztórendszer segítségünkre lehetnek, mivel betörés vagy mozgás észlelésével bekapcsolják a vészjelzést. De a mozgás érzékelő nem csak a hívatlan vendég észlelésére alkalmas egy smart home rendszerben. Például intuitív módon észlelheti, hogy nem tartózkodik senki a szobában ahová betűz a nap. Az intuitív okos otthon felismeri, hogy túlmelegedne a szoba, amiben épp nem tartózkodik senki és leengedi az árnyékolókat.

Forrás: Pixabay

A kínálatban 5 komponens szerepel, melyek szabadon válogathatók:

- Hőmérő, mellyel a hőmérséklet alapján előre beállított szabályok alapján a fűtést vezérelhetjük, kényelmesen akár a kanapéról

- Ajtónyitó, ami lehet mágneszár, tapadó mágnes, vagy elektromos zárszerkezet

- Mozgásérzékelő, melyet mobiltelefonunkról, vagy az otthoni vezérlőről is aktiválhatunk, így egy riasztót kapunk. A mozgásérzékelőt intuitív megoldásokra is használja a rendszer. Például felismeri, ha nem tartózkodnak a helységben, betűz a nap, túlmelegedne a szoba, így a rendszer leengedi az árnyékolókat.

- Redőny, illetve reluxa vagy zsaluzia mozgatása akár távolról is.

- Villanyóra, bizonyos típusú órákat akár távolról is leolvashatunk.

Több rendszert találunk a piacon, mely segít megkönnyíteni a mindennapjainkat. De melyiket válasszuk? Melyik a számunkra tökéletes választás? Az Intuitív Home egy új, innovatív módszerekkel bíró, könnyen beépíthető rendszer, melyet egyszerűen tudunk saját igényeink szerint összeállítani.

Mitől más az Intuitív Home?

Nincs szüksége drága Home boksz eszközre, helyette használhatja saját, állandóan az otthonában maradó Android alapú tabletjét, vagy mobiltelefonját. Az Intuitive home rendszer része egy ingyenesen letölthető iOS és Android mobilkliens alkalmazás is, mely saját eszközén kijelzi ingatlanja aktuális állapotát és lakása/háza egyes funkcióit erről is vezérelheti.

Az intuitív otthon újdonsága, hogy a megvásárolt eszközök egyre több funkcióra lesznek képesek, mivel folyamatosan fejlesztik intuitív otthonvezérlő mobilalkalmazásukat.

A smart home rendszereknek nem csak az a legnagyobb előnyük, hogy kényelmessé teszik a mindennapokat, és időt spórolnak meg számunkra, hanem mindez alacsony energiafogyasztással társul.

Forrás: Pixabay

Amennyiben szeretnéd te is okosabbá tenni otthonodat, és biztosítani a megérdemelt kényelmet mindennapjaidban, akkor keresd fel bátran az Intuitive Home weboldalát a www.intuitivehome.hu webcímen.