Telefon plusz kamera egyenlő játék

Vágólapra másolva!
A Huawei Nova 5T mobil játékosok és fotósok kedvence lesz
Vágólapra másolva!
Forrás: Huawei

A mobilpiac már jó ideje szól a profi szintet megközelítő kamerákról és a kézikonzolos játékélményről, de ezek igazán a drága csúcskészülékeket jellemezték. A Huawei új telefonja viszont a középkategóriába is elhozza mindkét élményt.

Amikor megjelenik egy új telefon, szinte már sokadik helyen áll az, hogy működik telefonként - leginkább azért, mert ezen a téren akár egy belépő szintű mobil is tökéletes teljesítményt nyújt. Viszont az igazán népszerű modellek igazi svájcibicskák, amelyek már legalább annyira kézi játékkonzolok, profi szintű eredményt produkáló fényképezőgépek és videókamerák, navigációs segédeszközök, valamint virtuális inasok.

A legnagyobb gyártók csúcsmobiljait általában két tulajdonságra hegyezik ki a bemutatók során: egyrészt kiemelik a játékokat futtató képességeit, hiszen ez jól jellemzi a készülékek erejét, és megszólítja a legfiatalabb vásárlóréteget. Másrészt pedig a fotózásban nyújtott teljesítményt demonstrálják, amely már félprofi digitális kamerák képességeit nyújthatja.

A Huawei Nova 5T kifejezetten jól teljesít ezen a két területen. Nézzük először a képalkotási tulajdonságokat! A hátlapon összesen négy fotós érzékelő dolgozik: egy 48 megapixeles főkamera, egy 16 mexapixeles széleslátószögű kamera, egy 2 megapixeles makro-lencse, valamint egy ugyanilyen felbontású bokeh szenzor. Az első előnyei egyértelműek, hihetetlen magas részletességű képeket készíthetünk 48 megapixelen gazdálkodva. A nagylátószög a tájképek, vagy nagyobb csoportok fotózásakor lesz jó barátunk, a makrózást pedig akkor használhatjuk ki, ha alig pár centiről szeretnénk éles fényképet készíteni például a karácsonyfa tűlevelén csillogó gyantacseppről - ilyen távolságra a hagyományos mobilos kamerák már képtelenek fókuszálni, de a Nova 5T megoldja. A bokeh szenzor pedig a mélységélességgel játszik, ennek segítségével készíthetők olyan képek, ahol a modell éles, ám a háttér művészien elmosódik körülötte.

Az 5T szelfikamerája sem apróság, 32 megapixellel az önmagunkról készített képek is részletgazdagok és élesek. De a fotózás sikere nem csak a lencsék és érzékelők érdeme, a Nova 5T-ben mesterséges intelligencia segíti a minél jobb fotók készítését. A képstabilizálást, az expozíció és a fókusz tulajdonságait egyaránt villámgyors, automatikus algoritmusok vezérlik, így nekünk tulajdonképpen csak kattintanunk kell.

A másik fontos fókusz a játékosoké: a fiatalok egyre hardverigényesebb játékokat futtatnak mobilokon, és ehhez a Nova 5T hardvere kiváló: az erős Kirin 980 AI processzor mellé 6GB RAM jár, és az EMUI 9.1 felülettel együtt a játékélmény gyors, késleltetésmentes.

Természetesen ezek a tulajdonságok manapság megtalálhatóak sok százezer forintos csúcskészülékekben, a Nova 5T igazi vonzereje abban rejlik, hogy kifejezetten kedvező, középkategóriás árszinten érkezett meg, így a jellemzően árérzékeny célközönség is kompromisszumok nélkül használhat prémium élményt nyújtó telefont.