Huawei mobilra Huawei appot!

Vágólapra másolva!
Mit tudnak a Huawei Mobile Service alkalmazásai?
Vágólapra másolva!

Saját alkalmazás-ökoszisztémát ajánl mobiljaira a Huawei: a zenehallgatástól a böngészésen át az adattárolásig minden területen segítenek a gyártó appjai, de nagyon várják a külső fejlesztőket is. A magyar szakemberekre is szükség van, nekik november végén szakmai napot tartanak.

Forrás: Huawei

Az Android olyan, mint egy nagy, nyitott munkahely, amelyben megfér és együtt tud dolgozni sok mindenki - így tehát sokféle appot telepíthetünk a telefonunkra annak első indítása után. A különféle alkalmazásboltok ezrével kínálják válogatás és ellenőrzés nélkül a külső fejlesztők által készített szoftvereket, amelyek ugyan a legtöbb androidos mobilon jól működnek, de érdemes elgondolkodni azon, hogy - mint sok más területen, így a telefonokon is - a leginkább kézenfekvő olyan alkalmazásokat használni, amelyet ugyanaz fejlesztett, aki magát a készüléket is készítette, valamint egy olyan ellenőrzött gyűjteményből származnak, amelyet maga a gyártó szemléz.

Forrás: Huawei

A magyarázat egyszerű: bár mások által fejlesztett appok is futhatnak a készülékünkön, azért a legjobban maga a gyártó tudja kihasználni az adott készülékek képességeit, és így olyan alkalmazásokat kínálni, amelyek a lehető legszorosabban együttműködnek a hardverrel. Másrészt pedig mindig jó, ha különálló appok helyett ökoszisztémában gondolkodunk, hiszen ha közös fejlesztőtől származó szoftverek futnak a mobilon, azok egymással is sokkal hatékonyabban működnek együtt, így praktikusabbá és kényelmesebbé teszik az eszköz használatát. Természetesen a Huawei ökoszisztémájába bőven beleférnek külső fejlesztésű applikációk is, azonban ezeket is gondos ellenőrzésnek vetik alá, hogy tökéletesen illeszkedjenek a többi app által kínált élményhez és maximálisan kihasználják a gyártó eszközeinek tudását.

Forrás: Huawei

Kényelmes és biztonságos alapok

A Huawei mobilok esetében ezt az egységes alkalmazás-környezetet a Huawei Mobile Services (röviden HMS) képviseli. A gyártó által közvetlenül fejlesztett appok között ugyanúgy megtalálható többek között a zeneszolgáltatás, a felhőtárhely, vagy éppen a biztonságos és gyors böngésző. A Huawei Mobile Services központi eleme a HUAWEI AppGallery, egy olyan alkalmazásbolt, amelyben a fent említettek mellett még megannyi egyéb app található, melynek mindegyikének minőségéért és biztonságáért gondos előválogatás felel. És ne feledkezzünk meg a HUAWEI ID-ről sem, arról a közös azonosítási és bejelentkezési módszerről, amely kezeli összes Huawei eszközünket és alkalmazásunkat.

Forrás: Huawei

Add hozzá a magadét!

A Huawei nem csak a kiváló minőségű telefonokkal és egyéb eszközökkel, hanem az ezeken futó alkalmazásokat összefogó ökoszisztémával is a minél kényelmesebb, egyszerűbb, biztonságosabb és sokrétűbb élményt kínálja. Ahhoz viszont, hogy ez a kínálat a lehető legszélesebb és legsokszínűbb legyen, szükség van olyan alkalmazásfejlesztőkre, akik szívesen látnák egy ilyen kiemelt „család" tagjaként saját appjaikat a Huawei eszközökön. A HMS-be eddig már egymillió fejlesztő regisztrált, akiktől negyvenötezer alkalmazást válogattak be a rendszerbe, de továbbra is szükség van olyanokra, akik hozzáteszik saját tudásukat, ötleteiket és egyedi appjaikat a kínálathoz.

Mivel a HMS alapképességei és szolgáltatásai teljesen nyitottak a fejlesztők számára, az alkalmazások elkészítéséhez mindössze egy dedikált szoftverfejlesztő készletet (a Huawei Software Development Kitet) kell letölteni, a Huawei Ability Gallery pedig támogatja a fejlesztőket az appok terjesztésében és beépíti az általuk készített appokat a Huawei egységes disztribúciós szolgáltatásába.

A gyártó egy szakmai rendezvénnyel is segíti az érdeklődőket: november 27-én a HWSW mobile! konferencia részeként egy külön Huawei Developer Day-t is tartanak, ahol a fejlesztők mindent megtudhatnak arról, hogyan lehetnek részesei a Huawei Mobile Service kezdeményezésnek, és mit kell tenniük, ha appjaikat szeretnék eljuttatni a gyártó készülékeire.