Notebookot vennél? Megmutatjuk, hogyan csináld!

Vágólapra másolva!
Van, ami az árnál is fontosabb   Az okoskészülékeink az életünk részévé váltak, társainkká a munkában és a szórakozás terén egyaránt. Mindenkinek megvan a saját elképzelése arról, milyennek kell lennie a számára megfelelő eszköznek, de – hacsak az ember nem techguru – általában gőzünk sincs, mit kell ilyenkor figyelembe venni. A Huawei legújabb notebookja, a MateBook 13” jelentheti a kiutat a műszaki áruházak sorai között kétségbeesett köröket rovó hobbifelhasználóknak.
Vágólapra másolva!
Forrás: Huawei

Legyen gyors, legyen erős, legyen szép. Ez a három dolog szinte minden notebook vásárlásra készülő fejében azonnal megfogalmazódik. Fontos azonban az is, hogy megbízható társat válasszunk magunknak a műszaki áruházláncok és online webshopok kínálatából. Összeszedtünk pár dolgot, amit a vásárlás előtt érdemes figyelembe venni:

1. A méret a lényeg?

A nagyobb mobilitást igénylő munkakörökben – például újságírók, üzletemberek, trénerek – nem mindegy, hogy mekkora súlyt kell magunkkal cipelnünk a repülőre, vagy az egyik meetingről a másikra rohanás közben. A MateBook 13” alig 1,3 kg-os alumínium teste pehelykönnyű, azonban nagyon jól ellenáll a fizikai nyomásnak. Akár egy női táska, vagy egy hátizsák mélyén is biztonságban tudhatjuk,hiszen mindössze akkora, mint egy A4-es lap, így szűk, kevésbé kényelmes helyeken - mint például buszon, repülőn, illetve zsúfolt kávéházakban - is zavartalanul dolgozhatunk rajta.

2. Minden, ami a szemnek látható

Ahogy minden okoskészüléknél, úgy a PC-k esetében is fontos a látvány. A Huawei legújabb notebookja kis mérete ellenére jelentős képi élményt biztosít a felhasználó számára. A MateBook 13” 3:2-es képarányú, 2K-s FullView kijelzőjén nemcsak a céges kimutatások mutatnak jól, de ha munka után is a kezünkbe vennénk, a Trónok Harcában zajló Királyvár ostroma is kiváló minőségben, részletgazdagon tárul elénk, illetve az esti használatot az eszköz világító billentyűzete is támogatja.

Forrás: Huawei

3. Erő és teljesítmény

Az erős akkumulátor aranyat ér, hiszen semelyikünk sem szereti, ha folyton konnektort kell keresni az okoskészülékünkhöz, ami persze mindig a legrosszabb pillanatban merül le. A nagy felbontású videók gyorsan fogyasztják az akkumulátort, ezért nem árt, ha olyan eszközt választunk, amely bírja a strapát. A 8. generációs Intel® CoreTM i5-8265U processzor, valamint az Intel UHD 620 grafikus kártyával rendelkező MateBook 13” állandó energiaellátását a 3670 mAh-s akkumulátor biztosítja, amellyel a akár egy teljes évadot is végignézhetünk a kedvenc sorozatunkból anélkül, hogy csatlakoztatni kellene a töltőt.

Összegzésként azt tanácsolhatjuk, hogy notebook vásárláskor ne csupán az árcédulára legyünk tekintettel, hanem helyezzünk kiemelt hangsúlyt az egyéb fontos szempontokra, így a stílusunknak leginkább megfelelő külcsínnel bíró készülék felkutatására és ami a legfontosabb: a beltartalomra is. Utóbbi esetében az egyéni használatunkhoz leginkább passzoló konfigurációjú gépet válasszuk társunknak, így biztosan semmilyen csalódás nem érhet minket.