Mozgóképeken az életünk

Vágólapra másolva!
Felforgatja kommunikációs szokásainkat a digitális képalkotás   Instagram, Snapchat, TikTok. Tényleg lejárt a szöveges üzenetek kora? El tudod képzelni, hogy kizárólag képeken és videókon keresztül kommunikálj a barátaiddal? Ma már sokszor állítgatásra vagy szelfibotra sincs szükség, a csúcskategóriás mobilkészülékek segítségével előképzettség nélkül lehetünk saját életünk operatőrjei. Elkészített videóinkkal akár a szöveges üzeneteinket is helyettesítjük, a mobilgyártók pedig egyre jobb technológiát biztosítanak ahhoz, hogy akár kizárólag mozgóképes tartalmakkal és fotókkal adjunk hírt magunkról az ismerőseink és a családunk számára.
Vágólapra másolva!
Forrás: Huawei

Az elmúlt évtizedben az okostelefonok megjelenése teljesen átformálta az emberek közötti kapcsolattartás módjait. A 30 év alatti fiatalok természetes közege az internet, hiszen ebben nőttek fel, így az egymás közötti kommunikáció egyik legfontosabb formáját az elektronikus üzenetküldés jelenti számukra. Az Y és Z generáció szokásai nemcsak azt változtatták meg, hogy milyen eszköz segítségével, mikor és mennyit kommunikálunk, hanem az általunk fogyasztott képes és videós tartalmak minőségére is hatással vannak. Ennek a korosztálynak a digitális szokásai folyamatos válaszadásra késztetik a mobilgyártókat, hogy egyre jobb technológiát állítsanak a felhasználók szolgálatába.

Az okostelefonok kameraképességeit figyelembe véve a Huawei élen jár az Y és Z generációs igények felmérésében és teljesítésében. A Huawei P30 Pro bevezeti az okostelefon-használókat a professzionális fotózás és mobilvideó-készítés korszakába, sőt akár a csetelés létjogosultságát is megkérdőjeleződheti. Segítségével a legegyszerűbb üzeneteket is videóklip-minőségben juttathatjuk el szeretteinknek. A készülékkel tűéles és részletgazdag fotók, valamint videók készíthetők, SuperSpectrum szenzora pedig alacsony fényviszonyú helyzetek megörökítésére is alkalmas, amivel az éjszakai felvételek is kristálytisztán jelennek meg, új horizontot nyitva ezzel a mobilfotózás történetében.

Forrás: Huawei

A P30 Pro hátlapi lencséi egy frissítést követően Kettős nézet videómódban egy időben készítenek ultraszéles szögben távoli, valamint közeli felvételeket is, amelyeket a videózás befejeztével a telefon automatikusan összefűz egy tartalommá, így a lehető legjobb mozgóképeket oszthatjuk meg közösségimédia-oldalainkon. A P30 széria csúcskészüléke utazás közben is különleges élménnyé teszi a képalkotást, OIS (optikai) és AIS (mesterségesintelligencia-vezérelt) képstabilizációs technológiájának köszönhetően akár 4K-s felbontású videók rögzítésekor is stabil, SuperZoom lencséje pedig részletgazdag közeliket készít. A felhasználóknak arra is lehetőségük van, hogy egy-egy fontos momentumot szuperlassított módban rögzítsenek. Mindezeket figyelembe véve kijelenthető, hogy a Huawei legújabb csúcskészülékével nemcsak a fényképezés határait feszegeti, hanem videók tekintetében is jelentőset alkotott, ezzel észrevétlenül is formálva a jövő generációinak digitális kommunikációs lehetőségeit.