Samsung QLED TV: az otthoni szórakozás új korszaka

Vágólapra másolva!
A televíziók képátlója évről évre növekszik, miközben a felhasználók továbbra is kiváló képminőséget, minden eddiginél könnyebb kezelhetőséget, valamint az életstílusukhoz igazodó dizájnt várnak el a készüléküktől. Ezen követelményekhez igazodva a Samsung 2017-ben bemutatta a Q9, Q8 és Q7 modelleket magában foglaló QLED TV sorozatát.
Vágólapra másolva!

Quantum dot – precíz színhűség, 100%-os színgazdagság

A televízió kiválasztásakor az elsődleges szempont a képminőség, éppen ezért a Samsung az új széria tervezése során arra fókuszált, hogy a QLED TV-k a lehető legnagyobb színtérfogatlefedettséget biztosítsák. Mindez a tökéletesen tiszta fényű megvilágításon alapszik, amelyhez nagy pontosságú színhűség társul, ami a forradalmian új, fémötvözetű Quantum dot technológiának köszönhető.

Forrás: Samsung

Ennek eredményeként a 2017-es QLED TV termékcsalád képes a DCI-P3 színtér (az amerikai filmiparban a digitális mozgóképvetítésre általánosan alkalmazott RGB-színtér) pontos megjelenítésére, illetve a Samsung által kínált kiváló színgazdagság elérésére. Ez azt jelenti, hogy a Samsung QLED TV-i bármely színt élethűen jelenítenek meg még a legmagasabb fényerőszintű tartalmak esetében is, és a szín élénkségében bekövetkezett legkisebb változásokat is visszaadják.

A Samsung idei csúcskészülékei emellett képesek elérni az emberi szem számára legmegfelelőbb 1500–2000 nit fényerőt és az optimális kontrasztot. A nagy fényerőnek köszönhetően további, a képernyő tükröződését csökkentő újítások is lehetővé váltak, így az új technológia kellemes tévénézést biztosít bármilyen - akár nappali - fényviszonyok között is. A vizuális élmény pedig független a betekintési szögtől, a színek és kontrasztok ugyanolyan minőségben élvezhetőek szemből és oldalról nézve egyaránt.

Forrás: Samsung

Kézreálló és személyre szabott kezelőfelület

A Samsung a QLED TV-k megalkotásakor törekedett arra, hogy az okos funkciókkal még kényelmesebbé és egyszerűbbé tegye a felhasználók életét. Az új, továbbfejlesztett „Smart View" alkalmazásával a Samsung az Android és iOS okostelefonokra is optimalizálta a TV „Smart Hub" felületét, így a böngészés és a tartalmak elérése könnyebbé és gyorsabbá vált. Az alkalmazáson keresztül a felhasználók kezelhetik az élő tévéműsoraikat és video-on-demand szolgáltatásaikat, illetve információkat kérhetnek a kedvenc tartalmaikról.

A gördülékeny kezelhetőséget szolgálja a továbbfejlesztett Samsung One Remote Control is, amely bluetoothos távirányítóval a QLED TV funkcióin túl az összes csatlakoztatott készüléket képes kezelni. Az eszközt akár hangvezérléssel is működtethetjük, a vásárlók már többféle hangparanccsal is válthatnak a csatornák között. Szintén a 2017-es év újdonsága, hogy a felhasználóknak elég kimondaniuk egy a TV-hez csatlakoztatott készülék nevét, és a TV automatikusan képes arra a forrásra váltani.

Lenyűgöző dizájn

2017-re a televízió több puszta szórakoztató egységnél: az otthonok központi elemévé és ékévé vált. A QLED TV-k vadonatúj Észrevétlen Csatlakozás megoldása a lakást elcsúfító kusza és éktelen vezetékeket egyetlen, akár 15 méter hosszú optikai kábelben egyesíti, így felszabadul az a tér, amelyet eddig a set-top boxok és különféle külső tartozékok foglaltak el a TV környezetében.

Forrás: Samsung

A QLED TV-hez emellett egy könnyen felszerelhető, tökéletesen illeszkedő falikonzol is tartozik, amellyel a televízió minden eddiginél szorosabban simul rá a falra. Azok, akik nem szeretnék a falra szerelni a készüléküket, Samsung TV-állványok széles kínálatából választhatnak, a festőállványokhoz hasonlító Studio Standtól kezdve a forgatható Tower Stand állványig, hogy a televíziójuk valóban stílusosan simuljon bele az életterükbe.