Rendhagyó fizikaóra diákoknak

Vágólapra másolva!
Érdekes fizikai-, elektrotechnikai kísérleteknek lehetnek részesei azok a diákok, akiknek iskolája jelentkezik az MVM Partner Edukációs Programjára. Az ingyenes ismeretterjesztő program keretében a kísérletek mellett megismerhetik a villamosenergia-rendszert, a megújuló energiaforrásokat, sőt még az elektromobilitásról is hasznos ismereteket szerezhetnek a felső tagozatos általános iskolai tanulók. 
Vágólapra másolva!
Forrás: MVM Partner Zrt.

Miről is szól az Edukációs Program?

Az előző tanév végén indította útjára az MVM Partner Zrt. az Edukációs Programját, amelyben a társaság szakértő munkatársai az előadók. A gyerekeknek különleges fizika óra keretében, gyakorlatorientáltan mutatják be a szakemberek az elektromosság hétköznapi és különleges megjelenési formáit. A program során kísérleteken keresztül ismerhetik meg a diákok az elektromosság tulajdonságait, az elektromágnesesség lényegét, vagy például az áramforrásokat, a megújuló energiák típusait. Így többek között a napelemek, vagy épp a szélerőművek működése kerül bemutatásra egy-egy modell segítségével.

Forrás: MVM Partner Zrt.

Kinek szól az Edukációs Program?

Az MVM Partner Zrt. Edukációs Programját az általános iskola felső tagozatos tanulói számára dolgozta ki. Az órák játékos formában zajlanak, ezzel is felkeltve a diákok érdeklődését a fizika iránt, emellett különböző, aktuális energetikai témákban szakmai ismeretterjesztés alkotja a program gerincét.

Az Edukációs Program 45 perces előadásai tantervbe illeszthetőek, amelyeken a diákok a mindennapokban is alkalmazható tudásanyag mellett, a későbbi szakmai életükben is kamatoztatható ismeretet sajátíthatnak el a fizika és az elektrotechnika területéről. Az Edukációs Programnak mindezek mellett pályaorientációs tanácsadás is részét képezi, segítve a középiskola-választás előtt álló diákokat.

Forrás: MVM Partner Zrt.

Hogyan jelentkezhetek iskolámmal a Programra?

Az MVM Partner örömmel várja azon tanárok, iskolák jelentkezését, akik diákjaiknak szívesen biztosítanák az MVM Partner Zrt. ingyenes Edukációs Programjának megtekintését. A jelentkezéshez nem kell mást tenni, mint e-mailben elküldeni részvételi szándékukat az [email protected] címre.

További információ a www.mvmpartner.hu weboldalon az Edukációs Program menüpont alatt található.