Most bemutatjuk a tökéletes nyaralás elengedhetetlen kellékeit!

Vágólapra másolva!
A hagyományos fényképezőgépekre már nem feltétlenül van szükség – legalábbis ha nyaralni megyünk. Erre a megállapításra jutott az Ipsos piac- és közvélemény-kutató cég a Huawei megbízásából készített nyári felmérése. Az okostelefon az utazás elengedhetetlen kelléke lett, ezzel az eszközzel fotózunk és ezt használjuk szórakozásra is. Az elemzésből kiderül, hogy a megkérdezettek több mint 90 százaléka elsősorban az okostelefonjával fényképez, több mint 70 százalékuk pedig a telefon segítségével tájékozódik.
Vágólapra másolva!
Forrás: Huawei

A Huawei nyári felmérését az Ipsos 2017 májusában, 12 kelet- közép- és észak-európai országban - többek között Magyarországon - végezte el. A kutatás során 18-45 éves okostelefon tulajdonosokat kérdeztek meg, akik már legalább két éve használnak ilyen eszközt. A felmérésből egyértelműen kiderült, hogy az okostelefon többé már nemcsak a fiatalok vagy a 2000-es években születettek első számú kommunikációs eszköze. Magyarországon a 18-24-es korosztály 92, a 35-45-ös korosztály 97 százaléka mondta azt, hogy fényképezésre elsősorban a telefonját használja, míg a megkérdezettek 78 százaléka ezzel az eszközzel tájékozódik és navigál, ezek pedig a régiós átlagoknál mind magasabb értékek. A telefonokat ezen kívül egyfajta utazásszervezőnek is használják, 58 százalékuk étterem- és szállodaértékeléseket is olvas rajta. Az okostelefon-használat következtében fellépő változások már érezhetőek nyáron a turistaiparban.
A felmérés alapján kimondható, hogy felhasználók milliói szoknak hozzá (és rá) az okostelefonok használatához napról napra. Új „okos" trendek jelennek meg, a felhasználók például már letöltik a térképeket offline böngészésre, mert el akarják kerülni az utazás alatt várhatóan megnövekedő adatforgalmi költségeket (ez a hazánkban megkérdezettek 59 százalékára volt jellemző). Másrészt viszont az okostelefonokban rejlő lehetőségek egy része továbbra is kihasználatlan marad. Kimutatható, hogy bizonyos élethelyzetekben a telefontulajdonosok nem használják ki a készülék teljes tudását. Ilyen például, hogy a Magyarországon megkérdezettek mindössze 32 százaléka intézi szállás vagy repülőjegy foglalását okostelefonon keresztül vagy, hogy csak 28% használ utazástervező applikációkat.

Forrás: Huawei

Érdekes, és némiképp váratlan trend, hogy ahogy az európaiak számára egyre fontosabb lesz az okostelefon, egyre kevesebb csomagot visznek magukkal az utazásra. Az okostelefon és annak fontos kiegészítői a legfontosabb kellékek közé tartoznak utazás során. A magyar válaszadók 32 százaléka külső akkumulátort, 45 százalékuk gyorstöltőt, 20 százalékuk pedig memória kártyát is visz magával, ha nyaralni megy.

A Huawei P9 lite 2017 és P10 lite készülékek vásárlása esetén most külső akkumulátor jár a vásárlóknak, ezzel is támogatva a tökéletes nyaralás élményét.

Részletek ITT!