Így nyaralunk az okostelefonnal

Vágólapra másolva!
A 12 kelet-, közép-, és észak-európai országban, az Ipsos piac- és közvélemény-kutató cég a Huawei megbízásából készített nyári felmérése alapján az okostelefon felhasználók számára a legfontosabb az, hogy a készülék akkumulátora minél tovább bírja – a megkérdezettek 83 százaléka rangsorolta első helyre a készülékek fogyasztását és energiafelhasználását. Ez a nyári turistaszezonban még inkább előtérbe kerül, a megkérdezettek 49 százaléka ugyanis 2017 nyarán is tervez vakációt. Utazás alatt a felhasználó elsősorban az okostelefonra támaszkodik és a felmérés ennek a trendnek az abszolút erősödését jelzi. A felhasználók 94 százaléka fényképez a telefonjával, 70 százalékuk pedig az olyan, kifejezetten energiaigényes alkalmazásokat használja sokat, mint a GPS navigáció és a térképek böngészése.
Vágólapra másolva!
Forrás: Alena Ozerova /Shutterstock.com

Jobb kamerát mindenkinek!

A Huawei felmérése alapján az is kiderült, hogy a megkérdezettek a készülékek olyan tulajdonságait tartják kiemelten fontosnak, melyek logikailag összekapcsolhatók. A sok fényképhez mi szükséges? Nagy tárhely. A válaszadók 67 százaléka szerint ez az egyik legfontosabb dolog a telefonjukban. A fényképezés másik elengedhetetlen eleme a kamera, amiből a felhasználók 62 százaléka szeretne jobbat a telefonjába – egyaránt elöl és hátul, hiszen az is kiderült, hogy 73 százalékuk előszeretettel szelfizik, alkalomadtán szelfibottal.

Forrás: Stephane Lauve

A gyorsaság nem is olyan fontos?

A Huawei-felmérés arra is rámutatott, hogy a nagyközönség egy részét teljesen hidegen hagyja, hogy milyen gyors a telefonja, 62 százalékuk állította, hogy ez a tulajdonság a fontosak közé tartozik. A kijelző minősége még kevésbé izgatta a felmérés résztvevőit: csak 59 százalékuk emelte ki, mint fontos tulajdonságot, azaz az okostelefon felhasználó fontosabbnak tartja a képek és videók elkészítését, mint azok nézegetését.

Forrás: Huawei

A felmérés végeredménye egyértelmű: a fényképezőgép, a hosszú akkuidő és a nagy tárhely fontosabb, mint a jó minőségű kijelző és a gyors processzor. A Magyarországon megkérdezettek 79 százaléka a hosszan kitartó akkumulátort tartja a legfontosabbnak egy készülékben a nyaralás során. Még a legjobb akksikat is tölteni kell néha, azonban sokszor erre nincs lehetőségünk utazás alatt. Ilyenkor jól jöhet egy külső akkumulátor – a Huawei ezért is indította el nyári kampányát, melynek keretében a Huawei P9 lite 2017 és P10 lite készülékekhez külső akksi jár a vásárlónak.

Részletek ITT