Az új kékszínű Huawei P9 érkezésével immár gyorstöltést kap a modell

Vágólapra másolva!
Az új kékszínű Huawei P9 érkezésével immár gyorstöltést kap a modell
Vágólapra másolva!

Magyarországra is megérkezett a Huawei P9 legújabb, kék színű modellje, amelyhez már új – a korábbinál jóval nagyobb teljesítményű – gyorstöltőt is csomagolt a gyártó. Az új gyorstöltő azonban nemcsak a kék színű modell gyári tartozéka lesz, hanem mostantól minden újonnan érkező P9 csomagolásába automatikusan ez kerül.

No de mivel is tud többet ez a sztenderd töltőknél? Az új töltővel mindössze 30 perc töltéssel több, mint 10 órányi beszélgetést, 15 órányi zenehallgatást, vagy 3 óra internetezést is elbír az akkumulátor.

Azaz egy ebédszünetben vagy amíg kávézunk egy ismerőssel, és töltjük a telefont, órákat nyerünk vele. Így ha éjjel feltöltöttük a Huawei P9-et, garantált, hogy legalább egy napig biztos nem lesz gondja annak se, aki utazás miatt épp nem kerül konnektor közelbe egy ideig.

Forrás: huawei.com

Az új modell mellé csomagolt 9V2A (9 volt, 2 amper) gyorstöltő a korábbi 5VA1 verziót váltja most le. Az új töltő hasonló körülmények között, 35 százalékos feltöltésig elődjéhez képest lényegesen gyorsabb töltést biztosít.

Szemléltetésképp: a tesztek azt mutatták, egy sztenderd töltővel nagyjából két óra nulláról száz százalékra feltölteni a Huawei P9 3000 mAh akkumulátorát, a gyorstöltővel ehhez elég kicsit több mint egy óra. Sokkal kevesebb töltési idővel, sokkal tovább bírja tehát a telefon.

A Huawei P9 egészét úgy alakították ki – mind hardver, mind szoftver tekintetében – hogy az elődjeihez képest sokkal kevesebb energiát fogyasszon. A 3000 milliamperórás akkumulátor 1,3-szor nagyobb lett, mint a P8-ban található változat. Az erősebb akkumulátor és a SmartPower 4.0 felület biztosítja, hogy az okostelefon minden további nélkül működjön egy napon keresztül, anélkül, hogy tölteni kéne.

A teljesítményről a Huawei saját fejlesztésű HiSilicon Kirin 955 nyolcmagos processzora gondoskodik. A 16 nanométeren gyártott erőmű jobb teljesítményre képes, mint elődje, de kevesebb energiát fogyaszt, így növelve még tovább a telefon üzemidejét.

Forrás: huawei.com

Aki mégis olyan helyzetbe kerül, hogy már csak 10-20 százaléknyi energia maradt a telefonján, az se essen kétségbe, a Huawei rájuk is gondolt! Amíg nem tudjuk tölteni a telefont, addig tegyük Takarékos, vagy kritikus esetben Ultratakarékos üzemmódba, így perceket-órákat is nyerhetünk magunknak.

Új a töltő, de honnan tudjuk, nekünk milyen van, és épp hogyan tölt a telefon? – kérdezné. A Huawei P9 ezt is jelzi! Amint az USB-C kimeneten keresztül töltőre dugtuk a készüléket, a sima Töltés (Charging) helyett a Gyorstöltés (Fast Charging) felirat jelenik meg a kijelzőn. Ehhez ajánlott a gyártótól megvásárolt kiegészítőt használni. Nem érdemes azon spórolni, hogy egy külső cég által gyártott töltőt használunk, hiszen így a készülék épségét is kockáztatjuk.

A P9 kék színű modell érkezését szeptemberben jelentette be a Huawei. Az új verziót az 1960-as évek pop art alkotásainak élénk színei ihlették. Az új verzióval immár négy színben (arany, ezüst, szürke és kék), illetve erősebb töltővel kapható a Huawei P9 Magyarországon. A Telekom kínálata mellett immár a kiskereskedelmi partnereknél (Media Markt, Extreme Digital, Mall.hu, eMag, Euronics, Speedshop, FirstPhone, Aqua Computer és 220 Volt) is elérhető a készülék.