Lemondott az AMD chipgyártó vezetője

Vágólapra másolva!
Az Intel riválisának elnök-vezérigazgatója, Dirk Meyer közös megegyezéssel távozott az Advanced Micro Devices (AMD) cégtől. Feladata a vállalat helyzetének stabilizálása volt, a bővülést már egy másik vezető irányítása alatt szeretné elérni a chipgyártó.
Vágólapra másolva!

A világ második legnagyobb PC-s processzorgyártójának számító AMD-hez a 49 éves Dirk Meyer még 1995-ben csatlakozott, ahol többek közt az Athlon processzorok fejlesztését vezette. 2001 és 2006 között a vállalat mikroprocesszorok gyártásával foglalkozó üzletágát vezette, 2008-ban pedig Hector Ruizt váltotta az elnök-vezérigazgatói tisztségben.

A vállalat közleményében csupán annyit közölt a vezető távozásáról, hogy az közös megegyezéssel, azonnali hatállyal történt, Meyer pozícióját pedig ideiglenesen az AMD pénzügyi igazgatója, Thomas Seifert tölti be, de Meyer helyére állandó utódot is keresnek. Az AMD közlése szerint nem teljesítménye, vagy a vállalat pénzügyi eredményeinek nem megfelelő alakulása miatt távozik, pontos okát azonban nem részletezték.

A Reuters hírügynökség az AMD belső forrásaiból úgy értesült, hogy Dirk Meyer feladata az volt, hogy stabilizálja a vállalat működését, a cég bevételeinek növelését azonban már egy másik elnök-vezérigazgató irányítása alatt akarják elérni. A személyi számítógépek 80 százalékában jelenleg az Intel cég által gyártott lapkákat használják, ám napjainkban új típusú eszközök, egyre nagyobb teljesítményű okostelefonok, táblaszámítógépek jelennek meg, amelyek piacán egyelőre mindkét vállalat elég gyengén szerepel, riválisaik kisebb fogyasztású chipjeit alkalmazzák ezek döntő többségében.