Csúcsminőségű digikamera a Panasonictól

A Panasonic új Lumix modellje, a DMC-LC1 a Leica Digilux 2 ikertestvérének tekinthető. Külsőre ugyan némi eltérés mutatkozik a két gép között, de felépítésükben és paramétereikben szinte teljesen megegyeznek.

Ahogy a Leica Digilux 2 esetében, így itt is a legszembeötlőbb az objektíven található beállítógyűrűk jelenléte, melyekkel az élesség, a zoom, és a rekesz állítható. A záridő is a klasszikus gépeknél megszokott tárcsán állítható. Az optika ugyanaz, mint a Leica gépben (Leica DC Vario-Summicron). Átfogása 28-90 mm (kisfilmes rendszerre átszámítva), induló fényereje F2,0-F2,4. A 2/3 collos CCD 5,2 megapixeles, így a géppel maximum 2560x1920 képpont méretű felvételek készíthetők, melyek RAW, illetve JPEG formátumban kerülhetnek a SecureDigital vagy MultiMediaCard memóriakártyára. A lapka érzékenysége ISO 100/200/400 értékekre állítható be. A legrövidebb záridő 1/4000, a leghosszabb 8 másodperc.

Panasonic Lumix DMC-LC1

A kamera EVF keresője 100 százalékos lefedettségű, mellette a 2,5 collos TFT LCD kijelző is használható a komponáláskor. A belső vaku mellett külső vaku is szerelhető a gépre. A kamera vezérlése akárcsak külseje a hagyományos gépeket idézi, így minden beállítható közvetlenül is.

Az üzemeltetéshez lítium-ion akkumulátor szükséges, melyet töltővel együtt mellékelnek a géphez. A fotók PictBridge rendszerű nyomtatókon számítógép használata nélkül is kinyomtathatók. Számítógépre USB kábel segítségével másolhatók a felvételek. A márciustól megvásárolható Lumix csúcsmodell listaára 1599 dollár, melyért a kamera mellé akkut, töltőt, 16 megabájtos SecureDigital kártyát, kábeleket, napellenzőt, távkioldót, hordszíjat és szoftvereket is csomagol a gyártó.

KAPCSOLÓDÓ CIKK