Döbbenet, már az egerek is mesterséges intelligenciát kapnak

Vágólapra másolva!
Megkönnyíti a ChatGPT elérését a kezelőszoftverük extrája.
Vágólapra másolva!

Lassan a perifériagyártóknak is eszükbe jut a mesterséges intelligenciás vonatra való felugrás. A laptopokra és billentyűzetekre opcionálisan érkező Microsoft Copilot gomb után a Logitech közölte, hogy egyes klaviatúráin és egerein megjelenik a ChatGPT gyors elérésére használható, dedikált MI-gomb.

logitech egér chatgpt mesterséges intelligencia
Egy gombnyomás lesz a Logitech egerein a ChatGPT elérése az új MI-gombbal
Fotó: Logitech

A dedikált MI-gomb viselkedése a kompatibilis termékekhez tartozó Logi AI Prompt Builder segédprogramon keresztül állítható, ennek a felületén a számítógépezők előre elkészített „receptek” használata mellett saját utasításokat is létrehozhatnak. A gomb lenyomására előbukkanó felületen gyárilag olyan funkciók érhetőek el, mint a bemásolt szöveg gépi újraírása, vagy a szöveg tartalmának összefoglalása.

A generatív MI-s funkciók működéséhez ingyenes vagy fizetős ChatGPT felhasználói fiókra van szükségük a vevőknek, a szolgáltatás prémium előfizetésével rendelkezők további funkciókat érhetnek el.

További limitáció, hogy jelenleg kizárólag angol nyelven működik a rendszer, éppen ezért is az első MI-gombbal szerelt Signature AI Edition M750 egerét csak az USA-ban és az Egyesült Királyságban dobja piacra a Logitech, de számítani lehet egyéb nyelvek és országok jövőbeli támogatására.

Ha minden igaz, akkor a Logi AI Prompt Builder a vállalat egyes MI-gomb nélküli egereivel és billentyűzeteivel is működni fog, ám egyelőre nincs lista a kompatibilis modellekről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!