Havidíjért adja a nyomtatót és a tintát a HP

Vágólapra másolva!
Ez jól hangzik, de van benne egy óriási buktató. Netkapcsolat nélkül nincs nyomtatás, és hirdetőkkel is megosztaná az ügyfelek adatait.
Vágólapra másolva!

Január végén komoly visszatetszést váltott ki HP ügyvezető igazgatója, egy interjúban lényegében vérszívóknak titulálta az olyan vevőket, akik megveszik a cég akár veszteséggel árult printereit, majd nem a túlárazott gyári patronokkal próbálják használni azokat. Enrique Lores szerint az iparág nyereségességi gondjára a tintapatronok előfizetéses rendszerben történő forgalmazása lehet a gyógyír, most pedig a vállalat elsőként az USA-ban túl is ment ezen.

hp envy printer nyomtató nyomtatás
Otthoni és kisvállalati felhasználókat is céloz a nyomtató- és tintabérlési program
Fotó: HP

A HP egy komplett nyomtatóbérlési rendszerrel állt elő, amelynek keretében a vevők havidíjért kapják a nyomtatót és a hozzá való tintapatront, de a papírról továbbra is maguknak kell gondoskodniuk. A visszaélések megakadályozása érdekében a bérelt nyomtatók nem használhatóak offline állapotban, továbbá személyes és használati adatokat is próbál gyűjteni a cég, ezeket megosztaná a partnereivel is. Az utóbbi adatgyűjtés opcionális, letilthatják az ügyfelek.

Mindezek tetejébe van egy nagy csavar a történetben: két évre kell lízingelni a nyomtatót. 

Aki a 30 napos próbaidő lejárta után és két éven belül felmondja az előfizetését, annak a csomag típusától függően és a visszamaradt idővel arányosan büntetést kell fizetnie, ami akár 270 dollár is lehet.

A gyártó által All-In-Plan névre keresztelt előfizetésnek többféle sávja van. A legolcsóbb csomag 6,99 dollárba kerül, ezért HP Envy nyomtatót és havi 20 kinyomtatható oldalt kapnak az előfizetők, ezen túlmenően további 10-15 oldalanként 1 dollár a printelés felára, de a 8,99 dolláros előfizetéssel már 50 oldalra nő az alap kvóta. A legdrágább csomag 35,99 dollárba kerül, ezért már HP OfficeJet Pro nyomtató és 700 oldal jár.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!